Inspektorzy znaleźli gluten w "bezglutenowych" polskich chrupkach
Czeska Inspekcja Rolnictwa i Żywności ujawniła kolejny szkodliwy produkt spożywczy z Polski. Chrupki oznaczone jako bezglutenowe, w rzeczywistości zawierają gluten, co może spowodować poważne powikłania zdrowotne dla osób z chorobą trzewną (celiakia).
MK88 z- #
- #
- 54
Komentarze (54)
najlepsze
Tak teď už může kupovat, polské jídlo jedině blb
Opravdu nevím co tady řešíte, poláci byli vždy čuňata a je jedno zda v potravinách, vizáží či chováním....Měl jsem možnost s nimi dělat před rokem 89 i po něm vždy stejné....jediné co lze ocenit je jejich hrdost, ale to je vše....snad ještě jednu věc....ožerou se , vošukaj kde co, vyšmelej cokoliv....v neděli se z toho vyzpovídaj v kostele a jede se
http://img521.imageshack.us/img521/8420/a207b5dec8ef4376b372f49.png
@lilith691: W opisie jest "co może spowodować poważne powikłania zdrowotne dla osób z chorobą trzewną (celiakia)" Dlatego niektórzy ludzie kupują produkty tylko bezglutenowe.
" Według szacunków, mieszka w Czechach od 40 do pięćdziesięciu tysięcy pacjentów z chorobą trzewną,"