@tekstur: Krówka miękka i ciągnąca jest oznaka że krówka jest świeża. Krówka która jest twarda lub krucha jest wynkiem krystalizacji cukru która postępuje z czasem. Dlatego krówka stara nie jest już ciągnąca.
@t3m4: Jak z jej psychiką? Mi by zdrowo odp#!%$#!iło po pierwszych dniach pracy. 8 godzin dziennie powtarzać tę samą czynność trwającą góra 2-3 sekundy. To daje od 86 do 130 mln powtórzeń tego ruchu przez te 30 lat pracy. Dzień w dzień to samo, brr.
@t3m4: Ale krowek sie na cale zycie najadla - czy po 30 letniej degustacji krowek zostaly jej jakies zeby? Powaznie pytam, bo jestem ciekaw jak tak dlugie jedzenie slodyczy wplynelo na rozwoj prochnicy.
@pgrde: Skocz do Tesco (całodobowe) i sobie kup. A nie. Przepraszam! Przecież mieliśmy pogańskie święto zaadaptowane do potrzeb Kościoła Katolickiego przez co punkty handlowe muszą być obowiązkowo zamknięte.
i jeszcze dodam, że ta fabryka wykonuje zamówienia np. na wesele krówki i kartonik z młodą parą, nawet widziałem na imieniny ze zdjęciem solenizanta - fajny pomysł
Komentarze (142)
najlepsze
Muszę mówić czym oddychasz jak wychodzisz na dwór? Albo przynajmniej otwierasz okno?
@Kapsula: Krówki pakowane ręcznie są miękkie i ciągnące, a pakowane mechanicznie twardsze i bardziej suche.
@Gaoxing:
Zaloty przez gadu-gadu dwóch gimnazjalistów.
http://www.wykop.pl/link/974015/ama-pieke-chleby/
http://www.wykop.pl/link/1102603/praca-piekarza/
i w ogole wszystkiego... :/
Nie mowie, ze to dobrze, ze tak jest, wskazuje jedynie jak jest...