@SlashBeast: Nie. Masz pewność że jak sobie sam chleba nie zrobisz to go w piekarni nie kupisz. Odwrotnością jest więc brak pewności że nie kupisz w piekarni.
Mam pytanie odnośnie pieczenia chleba w brytfannie pod przykryciem: podałeś dwa zakresy temperatury 250 stopni przez 30 minut i 220 stopni przez 10 minut; czymś się różnią te dwa sposoby? Czy przy wyższej temparaturze czas nie powinien ulec skróceniu?
Komentarze (257)
najlepsze
517 gramów wody to będzie 517ml wody ;) (jakieś 2 szklanki po 250ml)
wg przelicznika kuchennego: 517 gramów wody. wina lub octu to 0,52 litry
@kate1990:
Według kobiet ;D
Dzięki za przepis, może w końcu zmotywuję się do upieczenia własnego.
Czyli analogicznie, jezeli sobie sami zrobimy to w piekarni tez kupimy?
Te czasy to orientacyjne są, wiadomo, że każdy piekarnik inaczej piecze.
1. Bez.
2. Ja piekę na drugim od