» 10 potraw naszych dziadków, o których warto przypomnieć
Smutne czasy PRL mocno zubożyły polską kuchnię. Dla wielu ludzi rodzima tradycja kulinarna kończy się na schabowych i mielonych. Tymczasem niegdyś jadano rzeczy, które nawet dzisiaj rzadko goszczą na polskich stołach.
YoungMaza z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 149
Komentarze (149)
najlepsze
No znowu (╯°□°)╯︵ ┻━┻)
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: królik nie ma kopyt ;)
Ale potem (jak już króliki doczekiwały się spodziewanej przyszłości) jakoś nie przepadałem za
Ciekawy temat to kasztany, w ogóle nie wiedziałem że w Polsce się je jadało. Jadł ktoś? Do jakiego smaku można to porównać? Takie ze zwykłego kasztanowca nadawałyby się do jedzenia? Oczywiście po odpowiednim przygotowaniu w kuchni.
Uwielbiam wątróbkę, robię w sosie z duszoną cebulka, przynajmniej 3 razy w miesiącu jem. Pytam, bo kogo nie spytam, to każdy kręci nosem, że wątróbka blah i tak się zastanawiam, czy po prostu tak się złozyło że pytałem osoby które nie przepadają za wątróbką, czy może to jakieś szersze zjawisko i jestem pod tym względem odmieńcem ;)