@anonim1133: ja polecam robić pizze z wagą i znaleźć przepis co do grama wody i mąki, dzięki temu jak wyrobisz ciasto nie pozostanie ani grama mąki, nie będziesz musiał dokładać mąki i w ogóle po max 5 minutach dostaniesz idealną konsystencję ciasta które odchodzi od dłoni.
@anonim1133: zależy jak wyrabiasz. Tutaj gość wyrabia w maszynie, która wszystko idealnie wymiesza i można wtedy wrzucać całe kostki drożdży. Jeśli jednak chcesz wyrabiać ręcznie to lepiej jest rozpuścić drożdże i w takiej postaci dodać do ciasta, bo inaczej możesz potem trafić na kawałek niewyrobionych drożdży w pizzy, a to nie jest zbyt smaczne ;).
@nocnyMark: Nie ,lubię pizze i bywam często na różnych plackach ale takiej jak tam nie jadłem nigdzie. Pewnie dlatego że prowadzi Włoch i ma składniki z tego co wiem na ciasto i różne pasty także z Włoch wszystko robią sami.
@Inkwizytor_91: Wydaje się tylko, że tak dużo. Tyle być powinno. Za to nie dodaje się już żadnych sosów, podczas gdy tradycyjnie w Polsce zatapiamy dosłownie ciasta czosnkowym.
Komentarze (141)
najlepsze
On dodał rozczyn drożdży, a potem jeszcze drożdży suchych do ciasta, czy mi się źle zrozumiało?
Margherita Mmm
Komentarz usunięty przez moderatora
poprzedni post moze zawierac sladowe ilosci inteligencji