Chiński czosnek to zło! Jak go rozpoznać?
Chiński czosnek zalewa sklepowe półki. To dlatego, że Chińczycy w ciągu kilku lat stali się największym producentem czosnku na świecie. Problem w tym, że transportowane z Azji warzywo zawiera mnóstwo szkodliwych substancji, pleśni i grzybów.
n.....2 z- #
- #
- #
- 120
Komentarze (120)
najlepsze
Azjatycki czosnek, leżąc w suchym miejscu, gnije i pleśnieje. Polski w suchym miejscu po prostu wyschnie; w
@sogen: Ignorant jakiś pisał ten artykuł.
http://www.czosnekpolski.com.pl/odmiany.html
Babcia, mimo że ledwo chodzi to po prostu musi mieć jakiś mały ogródek warzywny na wsi. Z niego były i białe, duże piękne główki czosnku. Nie bez powodu chiński czosnek jest duży, biały i ma łagodny smak. Odmiana ,,Zawrat'' jest łatwa w wyhodowaniu i pasuje do klimatu Chin - wyrośnie on właściwie przez cały rok.
@moooka: Nie jest gówniana. Po prostu taka odmiana. To tak jakby mieć wybór pomiędzy Kapustą białą, różową, a pekińską. Każdy produkt się nadaje do czegoś innego.
Jeśli już zmusza się nas do płacenia na urzędasów, to niech oni wreszcie się do czegoś przydają.
Komentarz usunięty przez moderatora
P. S. Chińska sól zatruwa - zawiera chlorek sodu! Kupujcie tylko polską - ma zmniejszoną zawartość chlorku sodu i jest zdrowsza!