Wojna o kebab w Lublinie. "Super Zbieracz" kontra "Prawdziwy Polak"
Historia Grzegorza, który przez 11 lat zbierał puszki oraz butelki i otworzył własną restaurację, obiegała całą Polskę. Wszyscy się nią zachłysnęli, media nieustannie sprawdzają, co u "Super Zbieracza". Tymczasem w tle tej opowieści pojawiają się oskarżenia o brak szkoleń i ważnych badań.
Corgan95 z- #
- #
- #
- #
- #
- 94
Komentarze (94)
najlepsze
Nie no, są dobre pierogi - w knajpach w których gotują panie babcie ;], ale i tak jestem zdania, że można by było to rozwinąć.
Powaznie, czekam na knajpy wyspecjalizowane w pierogach :3 .. takie w których będe sobie mogła wybrac poza rodzajem farszu jeszcze jego typ - twarogowy/ziemniaczany bardziej, a moze 50:50. Knajpa w której można
Ewentualnie są takie małe sklepiki z żywnością na wagę, ale tam nie ma takiego wyboru no i często upadają ( ͡° ʖ̯ ͡°) - bo jakość kiepska, albo sanepidy wpadają albo po prostu, kolejny kebsior obok. Widzisz Całko, ja tak mam, że marzy mi się pierogarnia/knajpa
prawdziwego polaka
wybierz jedno.
Ja rozumiem: prawdziwe pierogi u prawdziwego polaka, ale kurde kebab?
Te patriotyczne szyldy, plus kebab w tle... to się nie dodaje.
Ja czytając słowo KEBAB od razy mam Turcję przed oczami a nie Polskę. I nie ważne, ze robi go Polak.
Oczywiscie, wyskocze czasami na kebaba, ale nigdy to nie będzie patriotyczne danie.