Ehh. Nie wiem czy trzeba to 100 razy wałkować. Pomiary z tych czujników nie będą miarodajne. Wpływa na to chociażby kwestia tego jaka jest wilgotność mięsa. Czy to że mięso jest świeże albo sprzed 3 dni. Robienie takich porównań jest po prostu głupie.
@zdunek89: Mnie dziwi brak kart katalogowych (datasheet) do tych urządzeń o metodologii badania nie wspomnę. Hasła o "Prądach wysokich częstotliwości" to do mnie przemawiają na poziomie "biorezonansów". Sprzedają też dozymetry. Ale żadnych danych technicznych nie uświadczysz.
Zaś cztery strony www (celowo nie podaje - wyszukiwarka pomoże) są niczym "karuzela VAT" - jedna prowadzi do drugiej, ta do trzeciej i tak dalej. Poza tym jak na coś, co ma być do spraw
Temat wszystkim znany jeżeli chodzi o mięso, a i tak każdy idzie na łatwiznę i wybiera osiedlowy sklepik lub lub najbliższy super/hipermaket.
...poza tym, jak można nie umyć paznokci do takiego filmu (mimo wszystko), który raczej na spontanie nakręcony nie był jeżeli chodzi o tak ważny kontent ¯\_(ツ)_/¯
@Czupakabra82: No tak na łatwiznę, dla 40 milionów polaków zwłaszcza w miastach to żaden problem zdobyć mięso u znajomego rzeźnika i to mając pewność że było dobrze wyhodowane i nie podmienione na marketowe na zapleczu. Tak się fajnie gada, a w praktyce tylko nieliczni mają dostęp do zaufanych producentów, dla większości osób z miasta takie mięso jest nieosiągalne. U mnie nie można tego dostać w ogóle, ewentualnie może jest gdzieś jakiś
Regularne spożywanie azotanów i azotynów większa ryzyko rozwoju nowotworów. Codzienne spożywanie 50 g mięsa przetworzonego zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego o 18%
@janusz0: Jak kiedyś dałem świerszczom sałatę z supermarketu padła mi cała hodowla około 3000 szt. Potem przeczytałem na forach żeby świerszczom nie dawać warzyw i owoców z marketu bo padają, jakiś syf tam jest ludzi nie zabije ale świerszcza już tak. Jak chcesz zdrowe żarcie sam sobie hoduj lub uprawiaj albo musisz mieć sprawdzonego dostawcę, w sklepach nigdy nie możesz być pewny co kupujesz.
@aldi7x: pewnie wszystko spryskane środkami grzybobójczymi i owadobójczymi ( ͡°ʖ̯͡°)
@CapoDiPtakMuzzapi: ograniczyłem przetworzone mięso o 90%, głównie ze względu na ogromną ilość soli dodawanej do szynek i kiełbas. Teraz zwiększam ilość warzyw w diecie, ale o te, w dobrej jakości trudno w mieście. Lepiej tylko wygląda sytuacja z rybami i owocami morza.
Komentarze (16)
najlepsze
Mnie dziwi brak kart katalogowych (datasheet) do tych urządzeń o metodologii badania nie wspomnę. Hasła o "Prądach wysokich częstotliwości" to do mnie przemawiają na poziomie "biorezonansów".
Sprzedają też dozymetry. Ale żadnych danych technicznych nie uświadczysz.
Zaś cztery strony www (celowo nie podaje - wyszukiwarka pomoże) są niczym "karuzela VAT" - jedna prowadzi do drugiej, ta do trzeciej i tak dalej.
Poza tym jak na coś, co ma być do spraw
...poza tym, jak można nie umyć paznokci do takiego filmu (mimo wszystko), który raczej na spontanie nakręcony nie był jeżeli chodzi o tak ważny kontent ¯\_(ツ)_/¯
(ಠ‸ಠ)
Czas zostać wegetarianinem....
pewnie wszystko spryskane środkami grzybobójczymi i owadobójczymi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@CapoDiPtakMuzzapi:
ograniczyłem przetworzone mięso o 90%, głównie ze względu na ogromną ilość soli dodawanej do szynek i kiełbas. Teraz zwiększam ilość warzyw w diecie, ale o te, w dobrej jakości trudno w mieście. Lepiej tylko wygląda sytuacja z rybami i owocami morza.
I jeszcze szczepionek z Polski i z Izraela.