Cydr. Koniec fenomenu
Od paru lat rynek cydru mocno się kurczy i nie widać szans na powrót fenomenalnych zwyżek kategorii, w której Polska mogłaby być potęgą z racji tego, że jest największym w Europie i trzecim na świecie producentem jabłek.
ququlka z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 456
Komentarze (456)
najlepsze
Mam tez drugą sokowirówke gdzie to jest mętne i to od razu do butli tak samo i cukrem ise stoi i tez po około 0.5
@sols: Nie - to jest jabol cukrowo-jabłkowy. Cydru się nie dosładza, poza ew. odrobiną na refermentacje w butelce w celu nagazowania...
Robimy z soków NFC kupowanych na promkach. Zamykamy się na gotowo w cenie 3.20zł/litr cydru. [w cene wliczony koszt drożdzy, pożywki, środka do klarowania, ksylitolu by lekko dosłowdzić, kapsli]
Na szczęście się to zmienia i te wszystkie prawie bezalkoholowe raddlerki różnosmakowe i inne napoje do 2%-3% notują wyższą sprzedaż.
Koleżanka pracowała kiedyś w monopolowym i mówiła, że nawet okoliczne żulki przerzuciły się z małpek i jakiś jaboli na
Co do jabłek - jest bardzo mała ilość starych odmian nadających się na
https://winicjatywa.pl/cydr-miloslawski-polwytrawny/