BRUSCHETTA z pomidorami i bazylią - szybki przepis na włoskie antipasto
Bruschetta z pomidorami i bazylią to jedno z najpopularniejszych włoskich antipasti, czyli przystawek. W powiązanych przepis w wersji pisanej.
MG78 z- #
- #
- #
- #
- 171
Bruschetta z pomidorami i bazylią to jedno z najpopularniejszych włoskich antipasti, czyli przystawek. W powiązanych przepis w wersji pisanej.
MG78 z
Komentarze (171)
najlepsze
Zdarzają się niektóre naprawdę niezłe, jak chaczapuri po adżarsku, czosndog czy neapolitańskie ciasto na pizzę, ale inne, jak np. Chicago deep dish są raczej kiepskie lub z błędami. Fajnie, że @MG78 popularyzuje gotowanie/picie wśród wykopków, ale wydaje mi się, że przy niektórych przepisach przydałoby się nieco więcej researchu. Brakuje mi tej dociekliwości, która różni danie dobre od zajebistego, podróbkę od oryginału. Nie oczekuję nie-wiadomo-czego
oby coraz więcej takich treści!
Komentarz usunięty przez moderatora
Generalnie zazwyczaj mam dwie oliwy, jedną "gorszą" do jajecznicy i innych takich i drugą lepszą, której używam do tapasów czy do dań gdzie ta oliwa jest istotna. Teraz nie mam tej drugiej bo skończyłem wszystkie :(
Wreszcie coś po czym nie ma się wyrzutów sumienia z powodu miliona kalorii.
Ej a robiłeś jeszcze takie inne włoskie kanapersy. Jak to się nazywało?
Nie ma gorszego raka niż strony internetowe z przepisami.
Wpisujesz w google "proste dania dla studentów". Oto pierwszy wynik:
"Makaron z boczkiem i cebulą" - myślisz sobie, spoko, zrobię.
Składniki:
- makaron ze szwajcarskiej mąki mielonej sposobem