99 proc. kurzego mięsa w USA ma chorobę białych pasków
Takie kurczaki mają o 224% więcej tłuszczu niż kurczaki bez tej choroby. Obniża ona również zawartość białka w mięsie o 9%. Samo zdrowie.
Marek-Bart z- #
- #
- #
- 222
- Odpowiedz
Takie kurczaki mają o 224% więcej tłuszczu niż kurczaki bez tej choroby. Obniża ona również zawartość białka w mięsie o 9%. Samo zdrowie.
Marek-Bart z
Komentarze (222)
najlepsze
Oto dlaczego warto zostać weganinem lub chociaż wegetarianinem, albo przynajmniej baaardzo ograniczyć mięso.
-poprawisz swoje zdrowie, mięso zostało uznane za czynnik możliwie rakotwórczy przez ONZ, człowiek z Europy nie jest przystosowany do tak częstego jedzenia mięsa jak teraz
-badania wskazują też niekorzystne działanie produktów mlecznych
-poprawisz swoje samopoczucie, zyskasz dużo
Co do rakotwórczości to za szkodliwe zostało uznane mięso przetworzone z dodatkami konserwantów i ulepszaczy.