Po pierwsze mozna smazyc na masle, bo jaja smazy sie w niskich temp oraz krotko, oliwa z oliwek bedzie nawet zdrowsza. Jak da sie wiecej maselka to jajecznica bedzie miala przyjema bardziej kremowa konsystencje. Daje sol. Jaja wybijam na relatywnie rozgrzane maselko daje na nie swiezo zmielony pieprz czarny, mieszam samo bialko tak zeby nie naruszyc zoltka, robie tak by bialko sie scielo a zoltko
Komentarze (105)
najlepsze
Po pierwsze mozna smazyc na masle, bo jaja smazy sie w niskich temp oraz krotko, oliwa z oliwek bedzie nawet zdrowsza. Jak da sie wiecej maselka to jajecznica bedzie miala przyjema bardziej kremowa konsystencje. Daje sol. Jaja wybijam na relatywnie rozgrzane maselko daje na nie swiezo zmielony pieprz czarny, mieszam samo bialko tak zeby nie naruszyc zoltka, robie tak by bialko sie scielo a zoltko
Dość biednie żyć!