Profesor UJ: mam już problem z jedzeniem, bo za dużo o nim wiem
Prof. Paulina Kramarz mówi, że pestycydów w żywności jest już tak dużo, że zaleca się, by jabłko myć przez 1,5 minuty. - To szaleństwo - mówi i dodaje, że sama ma już problem z kupowaniem jedzenia, bo za dużo wie o tym, co w nim jest.
Alamakota2017 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 184
- Odpowiedz
Komentarze (184)
najlepsze
Rewolucja przemysłowa -> tanie produkty i jedzenie -> rozrost populacji -> zanieczyszczenie srodowiska -> po latach okazaje się, że jedzenie masowo produkowane jest toksyczne -> ludzie są coraz bardziej chorzy - cukrzyce, raki, choroby układu krążenia, zanieczyszczenie metalami ciężkimi -> pogoda coraz
Te 1,5 minuty mycia tych jabłek daje tyle co dziwce 1,5 godziny prysznica
Ktoś mi podpowie czy taki profesor na prawdę istnieje w Polsce, bo mam bardzo poważne wątpliwości?
Zamieńcie sobie mikroplastik na pestycydy czy co tam tym razem olaboga za 21 dni i 37 godzin zabije cały świat.
z różnymi pracownikami się rozmawiało - jak to w pracy.
kazdy znał kogoś, miał kogoś z rodziny czy znajomego co pracował w innych firmach w mieście - w tym produkujących żywność.
i teraz najlepsze
kazdy mowił coś takiego: "jakbyś wiedział z czego to jest robione, jakbyś widział na produkcji co dodają - to byś w życiu tego do
Także ten tego, na zdrowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)