Niech ktos sprobuje piwa miodowego albo karmelowego produkowanego przez piwiarnie. Jestem ciekaw co powie na slowa tego Pana, ktore maja sie nijak do rzeczywistosci.
Kto to gowno reklamowe wykopuje? To sa porady jak nie dostac slabego lagera - jakich w polsce pelno niestety. Porady zupelnie nie przystosowane do innych rodzajow piw - zakop!
"Styl piwa to pojęcie, które pozwala na kategoryzację piw na postawie zestawu czynników takich jak użyte drożdże (co bezpośrednio wiąże się z temperaturą fermentacji), gęstość ekstraktu, wygląd (miedzy innymi kolor i przeźroczystość), aromat, smak czy pochodzenie.
@EstradaOrNada: nie poznałem żadnych stylów (co to jest 'styl' piwa? rodzaj? pod jakim kątem?)... style Lech, styl Dog-in-the-fog (wtedy byłem jak to produkowali), styl Tyskie, styl Żubr itd.. takie style poznałem i jeszcze wiele innych jakie były do 'analizowania' dla praktykantów...
Wypiłem kiedyś jedno piwo znanej marki w pubie po uczelni. Było właśnie takie dziwnie mętne. Wyszedłem dziwnie podchmielony, a po przejechaniu jednego przystanku tak mi się w głowie kręciło, że wyszedłem z autobusu i musiałem dobre pół godziny na ławce posiedzieć.
Komentarze (103)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Pewnie ten wideo-poradnik też powstał w ramach praktyk studenckich.
"Styl piwa to pojęcie, które pozwala na kategoryzację piw na postawie zestawu czynników takich jak użyte drożdże (co bezpośrednio wiąże się z temperaturą fermentacji), gęstość ekstraktu, wygląd (miedzy innymi kolor i przeźroczystość), aromat, smak czy pochodzenie.
http://warzymypiwo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=48
"
:D a w filmiku " czasami zdarza się, że w pubach, albo w domach jest podawane piwo..."
Za darmo piwo dostali i będą wybrzydzać. Pogonił bym w cholerę takich gości .... Burżuje j#$%ne...
prawda, ale jest to bardzo nie zdrowe. pewne frakcje piwa fermentuja, dodajac przy tym kopa, ale i mase niebezpiecznych dla zdrowia bakterii.