Dziś w naszym cyklu #przyprawadnia chciałbym omówić tak przyprawę która zapewne gości na wielu polski stołach mianowicie cynamon. Cynamon jak powszechnie wiadomo to wysuszona kora cynamonowca. Początki używania cynamonu jako przyprawy sięgają czasów starożytnych. Jak większość przypraw w tamtym okresie był cenniejszy od złota i gościł na stołach jedynie elity. Pierwsze udokumentowane zapiski o nim pochodzą ze starożytnych Chin trzy tysiące lat przed naszą erą. Cynamon był też wykorzystywany w celach rytualnych
Nowość ekologiczne polskie przyprawy w sprayu. Innowacja Polskiej firmy
Hej, mamy nowy produkt którym chlelibyśmy się pochwalić. Są to ekologiczne przyprawy w formie sprayu pozwalające odnaleźć nowe, ciekawe zastosowania ponieważ przyprawy są w formie płynnej. Więc jeśli chcielibyście by nam pomóc po promować nasz produkt było by nam bardzo miło :)
z- 227
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Wież mi że dużo osób nie przypala przypraw specjalnie tyko przez przypadek. Na przykład dodaje je przed rozpoczęciem smażenia czegoś.