Na patelni zeszklić na maśle cebulę pokrojoną w kostkę, do zeszklonej cebuli dodać pokrojone świeże borowiki, całość podsmażać na mniejszym ogniu 15 min, doprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić, przesmarować masłem czosnkowym, podpiec 5 min w rozgrzanym piekarniku w 170 stopniach. Na podpieczone grzanki nakładam podsmażone grzyby, posypać startym żółtym serem, wkładam ponownie do piekarnika na 3 min. Na koniec polałem keczupem, majonezem, posypałem posiekaną pietruszką.
W sobotę mój tato ma 60 urodziny na 15 osób, towarzystwo pół na pół bez dzieci. Jakie dania postawilibyście na stół. Chodzi tu o rodzaje mięs, sałatek itp. Ludzie bardziej swojscy niż z wyższych sfer.
Cześć. Chciałbym sprzedać zegarek Casio GST-B100B-1A4ER nówka sztuka. Tylko rozpakowany. Dowód i gwarka + ubezpieczenie udokumentowane. Byłby ktoś zainteresowany ? Albo ewentualnie gdzie oprócz olx czy allegro mogę go spieniężyć.
Bułki zapiekane z jajkiem, szynką i serem to dobry pomysł na porządne śniadanie
Sposób przygotowania jest bardzo prosty.
Bułki nacinam, smaruję wewnątrz i zewnątrz roztrzepanym jajkiem wymieszanym ze szczypiorkiem i solą. Następnie w nacięcia wkładam plaster sera i szynki. Piekę 10 min w 180 stopniach.
Witajcie Mirki i Mirabelki. Dzisiaj mam dla Was przepis na idealne Devolaye ziemniaczane nadziewane szynką i serem.
Przepis: Do 1 kg ugotowanych osolonych zmielonych ziemniaków dałem 1 jajko, dokładnie wymieszałem, następnie dodałem 20 dag skrobi ziemniaczanej, całość wymieszałem. Uformowałem kulkę, na 1 devolaya biorę około 130 g masy, , spłaszczyłem ją dłonią, nakładam pokrojoną szynkę wymieszaną z startym serem i pietruszką, zaginam boki formując kształt devolaya.
3# Żeberka pieczone z sosem własnym, kapusta zasmażane, kluski, marynowane podgrzybki prosto z lasu.
Przepis: Żeberka przyprawiam solą, pieprzem, papryką słodką, przyprawą do wieprzowiny, nacieram olejem, piekę na blaszce w 180 stopniach 30/ 40 min aby się zrumieniły. Następnie przekładam w brytfannę zalewam do 3/4 objętości lekko osoloną wodą, dodaję jedną podsmażoną na oleju cebulę w plastry , jedną surową marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, gotuję pod przykryciem