Aktywne Wpisy

Ostatnie moje dni:
●śmierć przyjaciela
●kłótnia z chlopakiem
●prawie zerwanie
●pogodzenie sie
●moja proba samobojcza
●śmierć przyjaciela
●kłótnia z chlopakiem
●prawie zerwanie
●pogodzenie sie
●moja proba samobojcza

kopek +15
źródło: FB_IMG_1760498843879
Pobierz

Drogie #mikrokoksy. Niniejszym dzielę się z Wami plikiem który spłodziłem tego wieczora podjadając po drodze nachosy i ptasie mleczko...
Plik zawiera arkusz .xlsx z generatorem planu Beyond 5/3/1 Jima Wendlera.
Uwzględnia wersję treningu z 6-tygodniowymi cyklami, Joker setami, setami AMRAP i ćwiczeniami asystującymi.
Program ten przeznaczony jest dla osób średniozaawansowanych, które chciałyby poprawić swoje wyniki siłowe. Zalecałbym zapoznanie się z książką, która wyjaśni jak można plan modyfikować, ale generalnie można wrzucić swoje maksy i pojechać z tematem.
Plan jest rozpisany na 3 cykle, są moje maksy i ćwiczenia dodatkowe. Komórki oznaczone kolorami można edytować wedle uznania jeśli ktoś miałby ochotę. Ja byłbym wdzięczny gdyby ktoś się tym pobawił i wskazał ewentualne błędy.
CLICK FOR ALL KINDZ OF GAINZ
#silownia
Wczoraj ktoś wrzucał. Też całkiem przyzwoity.
Książka opisuje wiele różnych urozmaiceń i dodatków do podstawowego 5/3/1. Możesz swój trening bardzo precyzyjnie dopasować do swoich potrzeb i upodobań.
Ja wziąłem z tego koncepcję cyklu 6-tygodniowego, ciężki sety, które robię dodatkowo po wyciśnięciu PR dla danego dnia i "first set last", czyli najniższe obciążenie robocze danego dnia wykonywane na maksymalnych powtórzeniach.
@shdw: ale czego?
W ramkach z lekko "wyblakłą" czcionką masz procenty, wg. których liczone są obciążenia. Powtórzenia takie żebyś dał radę i żeby nie było do upadku. Mogę zrobić tylko jeden dodatkowy set a nie dwa i też jest OK. PR Sety są najważniejsze a nie Jokery.
AMRAP robię również robię tyle ile dam radę i uważam za stosowne, ale nie więcej niż 3x12.
Tylko zaś szkoda mi będzie front squatów, c&j i snatchy #
Ale! skoro już włożyłeś w to tyle pracy, to doczytam jeszcze raz wszystko na ten temat i w niedziel startuje z tematem ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
- jokery są x1?
- czy tylko ja mam wrażenie, że te ciężary tak wolno progresują?
- PR set to jest ostatni set czyli 5+, 3+, 1+, dobrze pamiętam?
- jak wygląda w tym przypadku "first set last"?
- jokery są na maksymalne powtórzenia, RPE:8-9 czyli zostawiasz nieco zapasu
- w tym pliku ustawiłem proges 5kg na duże i 2,5kg na małe, bo redukcja. możesz zwiększyć w pierwszej zakładce
- tak, robisz to na maksymalne powtórzenia
- po seriach podstawowych i jokerach dajesz ciężar jak w pierwszej serii roboczej danego dnia, wg. książki - 10 powtórzeń
Czyli już chyba wszystko jasne.
Startujesz tak jak miałeś wpisane w poniedziałek?
Ja chyba zaczne od jutra i będę trenował wtorek/czwartek/sobota/niedziela. W poniedziałek/środa/piątek mam wspinaczkę, chociaż to też się na pewno zmieni, ponieważ wyjeżdżam za tydzień na 3 tygodnie i będę musiał żonglować treningami.