Aktywne Wpisy

lougramm +53
#pytanie #pomocy Cześć, mam prośbę o poradę. Mam prawie 40 lat i nigdy nie byłem na basenie(tak można się pośmiać), no tak po prostu wyszło. Mam też 3.5 letnią córkę, trochę chorowita, ma jakieś drobne problemy ze sprawnością ruchową, nic poważnego, ale nawet lekarz zalecił basen. Uznałem, że skoro jest lipiec, zrobiło się ciepło, to zapisałem ją na zajęcia nauki pływania dla maluchów. Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach.
hodge2 0
Co uważacie o #bieganie w lecie w mieście bez koszulki? Luz czy wiocha?

Dziś napisał,że składa coś tam do Allegro ( Na co mam wyj*bane, bo nie mineły nawet 3 dni robocze) a potem na policję, co mnie już troszkę zdenerwowało, bo nie lubię jak ktoś niesłusznie straszy mnie policją.
Co mogę takiemu człowiekowi napisać,żeby się ogarnął i czekał na informacje w sprawie postępowania reklamacyjnego?
Czy policja przyjmie w ogóle zgłoszenie, jeśli nie minęło nawet kilka dni, a klient ma ze mną ,,dobry" kontakt i nie powiedziałem,że pieniędzy nie oddam,lecz,że chcę wyjaśnić tę sprawę.
Jak mnie tacy podludzie denerwują...
Nie mam DG. Sprzedaję sporadycznie kilka rzeczy na miesiąc/ kwartał.
#allegro #prawo
@OnionMan: jeśli kupujesz by odsprzedać z zyskiem to dla fiskusa to wystarczy, by traktować jako DG.
Z policją się nie martw, to są fajne chłopaki i nikogo nie chcą udupić na siłę. Jak przyjmą to pójdziesz zeznawać ale zanim to się stanie będzie już dawno po sprawie.
@RRybak: Teoretycznie nie, ale przemówisz takiemu Januszowi?
@jawor44: Nie nazwałbym tego kupowaniem. Sprzedaję coś co jest za darmo w pewnym sensie.
Dzięki za dobre słowa.
Nie wiem co rozumiesz przez dobro cyfrowe, ale jeżeli chodzi ci o jakieś cd-keye i tego typu rzeczy jednorazowego użytku, to to nie podlega zwrotowi. I możesz to januszowi od razu napisać, niech dzwoni na bagiety, obśmieją go
Reklamacji oczywiście podlega, jezeli np cd-key był niedziałający to powinieneś mu wymienić na działający, albo zwrócić kasę
A jak nie masz DG to w ogóle nie masz obowiązku przyjmować zwrotu. Reklamacje
Dzięki Mirki za odpowiedzi. Już ja go postraszę policją....
PS jestem januszem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to zgłoś do allegro ze swoimi dowodami w sprawie i jak będziesz miał szczęście to w miesiąc może uniewaznią
Pewnie jakiś gimbus
Zwrot bym w tym momencie oczywiście natychmiastowo zamknął - widać nie zależy mu na rozwiązaniu, tylko na sianiu zamętu. Szkoda twojego czasu.
No chyba, że się uspokoi i sam na spokojnie
@RRybak: Słuchaj, a jest na to jakiś paragraf czy coś? Bo mam podobny problem...