Aktywne Wpisy
wazogrodowy +6
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 28.0% (116)
- złe 72.0% (299)
Ładne te nowe 911-nastki. Chyba trzeba bedzie podjechać jutro do Porsche Kraków porozmawiać o rabatach, a może nawet zarezerwować slot produkcyjny :) dziękuje sobie, że w momencie gdy moi znajomi chodzili na imprezy i spali naje*ani po bramach ja cisnąłem do przodu po sukces :) #motoryzacja #porsche
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

TL;DR Komputer złożony 3 lata temu bardzo mało stracił na wartości, zastój rynku.
W lipcu 2012 roku (prawie 3 lata temu) złożyłem pc za ok. 3,2k PLN w skład którego wchodził procek i5 3570K (dałem ok. 1100zł) i karta Radeon HD 7850 (1050zł). Dorzuciłem ze 300zł za PSU, 300 za MOBO i 150 za obudowę, 200 za ram (2x4gb 1600mhz), 100 na cooler, dysk miałem stary. Łza się w oku pojawiała kiedy myślałem że za 2 lata będzie z niego przeciętniak. A jednak po prawie 3 latach daje radę. Procesor nadal jest produkowany i ma prawie taką samą cenę http://www.ceneo.pl/16662291 . Najbardziej straciła karta, podobna kosztuje 700zł. Jednak ram zdrożał (xD), ceny dysków praktycznie stoją w miejscu (to pewnie przez te powodzie w azji 4 lata temu xD). Na mobo i zasilacz wtedy nie szczędziłem więc nie obawiam się bardzo że jebnie, kupiłem ekonomiczną obudowę silentium pc i nadal stoi (nawet usb3 ma na przednim panelu).
Skąd taki zastój? Nie będę tutaj porównywał postępu do tego za czasów 3dfx kiedy 3 letni komputer był złomem, ale choćby w czasach 2005-10 ten postęp jakiś regularny był. W sumie mogę się z tego cieszyć, bo nie zapowiada się szybko modyfikacja albo wymiana piecyka. Z drugiej strony zastanawia mnie co przyczyniło się do tego.
źródło: comment_vcJuFuB2krUfvw1i8GpxtNiPXd79dg0O.jpg
PobierzMoże jeszcze mnie kojarzysz z czasów przed tym jak stwierdziłem że wykop to g---o i wrzucałem trochę muzyki.
Ram to wina tego, że kupiłeś te 2x4GB w momencie jak było DDR3 za dużo na rynku. Ja swoje 2x4GB sprzedałem wtedy jakoś za 150 zł i kupiłem 2x8GB za 319 zł z wysyłką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
SPC Brutus to g---o, nie polecam nikomu.