Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jubei: Nie chciałem wspominać o tym jak zginął, bo bardzo go cenię jako aktora i głupio by było żeby został zapamiętany nie przez swój dorobek artystyczny, a przez to że zabił się w trakcie masturbacji.
  • Odpowiedz
@Joz: masz rację... Naprawdę bardzo dobry aktor, skrajnie wręcz debilna śmierć. Swoją drogą ciekawe jak na nią zareagowali ludzie właśnie pokroju Tarantino. Anyway... Jak już mówiłem, teoria ciekawa, film(y) jeszcze lepsze. Na pewno jak do nich powrócę zwrócę uwagę na te szczegóły.
  • Odpowiedz
@kamdz: Na tą teorię napatoczyłem się gdzieś w zamętach internetu, a po obejrzeniu filmu jeszcze parokrotnie uznałem, że ma sporo sensu i kiedyś tam szukałem wskazówek w trakcie oglądania. Do napisania tego zainspirował mnie wczorajszy seans Kill Billa na TVP2 :)

Bloga ani fanpejdża nie mam, jak coś takiego wyskrobię to wrzucam na Mirko pod tag #dziesiatamuza
  • Odpowiedz
Co więcej nasza Panna Młoda nie zabija nikogo prócz Billa w tej części, ha!, chronologicznie nie zabija nikogo od pierwszej sceny w pierwszym filmie, kiedy na oczach małej Nikki zabija jej matkę i obiecuje jej możliwość zemsty.

@Joz: A O-Ren Ishii to pies? I tutaj brachu się potknąłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@benwatkins: Chronologicznie, O-Ren Ishii jest zabita na samym początku, zaraz po swoim przebudzeniu Panna Młoda leci do Japonii i dopiero po powrocie zabija matkę, co widzimy w pierwszej scenie pierwszego filmu. O-Ren jest pierwsza na liście i widzimy tą listę dokładnie gdzieś pod koniec pierwszej części kiedyś skreśla ją, a pozostałe nazwiska są nietknięte.
  • Odpowiedz