Aktywne Wpisy
labelle +254
Dwa lata temu przeprowadziłam się do mojego niebieskiego, do miasta oddalonego o 80 km od mojego wcześniejszego miejsca zamieszkania i pracy. Szukałam wtedy pracy na już – i udało się. W 3 dni po przeprowadzce znalazłam pracę w zawodzie (księgowość).
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce
Zatrudnili mnie na najniższą krajową – okres próbny. Potem miała być "premia". Tylko nikt nie wspomniał, że ta premia to 50% podstawy, a sama podstawa... nie wynosiła nawet połowy minimalnej krajowej. W praktyce

PiersiowkaPelnaZiol +274
#dziendobry #polska #granice #patologia
ja p------e XDD pomyśleć że dzielimy jeden skrawek narodu z takimi zwojami
ja p------e XDD pomyśleć że dzielimy jeden skrawek narodu z takimi zwojami

@tomasz-maciejczuk: oczywiście, barwy też przypadkowe....
@tomasz-maciejczuk: pewnie z palety dostępnych barw...
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Rozumiesz, do czego zmierzam.
Tu nie chodzi o hejt w stronę barw czerwono-czarnych. Tu chodzi o to, co jest eksponowane w tym kontekście i czasie.
Flaga Angoli też jest pełna symboli, które na obszarze Polski czy Ukrainy obrazują pożogę. Nie budzi ona jednak tych emocji, bo całkowicie odmienny jest kontekst, podobnie jak nie
@tomasz-maciejczuk: Co to jego zdaniem oznacza? Czy aby powiedzenie, że "takie czasy były" i cześć?
@tomasz-maciejczuk: Ideologia blut und boden. Nie mieszaj w głowach Kozakami i Starożytnymi Ukraińcami, co to z Aleksandrem Macedońskim walczyli ;-)