Aktywne Wpisy

mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ogladanie filmów z moją #rozowepaski to jakiś dramat. W zeszłą sobotę wybierała ona. Oczywiście jakaś gówno komedia romantyczna, ale mieliśmy razem oglądać to siedzę i oglądam (i jem chipsy)
Wczoraj ja wybierałem, tym razem coś bardziej w moich klimatach, kino akcji z elementami sciencie fiction. Co robi ona? Po trzech minutach już tiktok. Pytam to oglądamy czy nie?
Tak tak, po kolejnych 5 minutach znowu telefon, potem idzie #!$%@?ć coś w kuchni, zaraz w ogóle wychodzi bo będzie prasować itd.
Ogladanie filmów z moją #rozowepaski to jakiś dramat. W zeszłą sobotę wybierała ona. Oczywiście jakaś gówno komedia romantyczna, ale mieliśmy razem oglądać to siedzę i oglądam (i jem chipsy)
Wczoraj ja wybierałem, tym razem coś bardziej w moich klimatach, kino akcji z elementami sciencie fiction. Co robi ona? Po trzech minutach już tiktok. Pytam to oglądamy czy nie?
Tak tak, po kolejnych 5 minutach znowu telefon, potem idzie #!$%@?ć coś w kuchni, zaraz w ogóle wychodzi bo będzie prasować itd.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

MVP? MVVM? MVC?
I czy korzystacie z bibliotek typu Dagger, albo innych Dependency Injection? RxAndroid? ButterKnife itp?
LoginActivity_.intent(this).start();Generacja tego kodu odbywa się podczas kompilacji.
Butterknife generuje dodatkowy kod, który jest
Ostatnio każdy projekt robię według założeń Clean Architecture i MVP. Pozwala to na łatwą skalowalność i przede wszystkim oddziela logikę działania od widoku (pozwoliłem sobie zajżeć do Citify i tam macie wszystko pomieszane, później będzie z tym problem).
Wiem, że to mocne słowo, ale Clean Architecture w połączeniu z RxJava jest w zasadzie lekiem na wszystkie moje bolączki architektoniczne w Androidzie.
Tu jest przykładowy projekt. Ja osobiście trochę tę implementację podrasowałem i pozwoliłem prezenterom na używanie więcej niż jednego use case. Dodatkowo stworzyłem możliwość przekazywania parametrów do
Interesowałem się sporo MVP i RxAndroid, ale koniec końców nie byłem przekonany. Po Twojej wypowiedzi może bardziej się w to wgłębie. Głównym powodem, dla którego w to nie wchodziłem, było to, że kod w przykładach nie wydawał się czystszy i bardziej czytelny od standardowego.
Z tych bibliotek co wymieniłeś to ja zamiast ORMLite korzystam z Realm, jest szybszy i wygodniejszy (no chyba, że trzeba zrobić
@siemanko, Od czego powinienem zacząć, jeśli chciałbym się nauczyć RxJavy? Chodzi tutaj głównie o samą ideę programowania funkcyjnego?
Dodatkowo warto się w to zagłębić z tego powodu, że aktualnie to jest to jeden z głównych tematów w świecie Android i nie tylko. Coraz więcej będzie powstawać projektów/bibliotek, które z tego korzystają, więc prędzej czy później będzie trzeba ten temat zgłębić.
Odnośnie bibliotek do testów to muszę się przyznać, że temat ten traktuję trochę po macoszemu. Nie znaczy to, że nie piszę ich, bo zawsze staram się mieć pokryte najwrażliwsze elementy. Jednak jest to dalekie od ideału. Z bibliotek, z których najczęściej korzystam to JUnit i Mockito.
@niezielony: Tak, głównie chodzi o ideę. Na szczęście Pocket ma taką funkcję jak archiwum i mogę podać Ci wszystkie materiały, z