Potrzebuję konsultacji: Komputer z WinXP, zintegrowana karta muzyczna, nazwy płyty głównej nie pamiętam (producentem jest VIA), karta muzyczna zwie się AC'97. Problem: System nie widzi urządzeń audio. W managerze wszystko wygląda OK, są zainstalowane urządzenia audio, żadnych znaków zapytania itp. Nie ma ikony regulacji głośności w tray. W panelu sterowania po wejściu w właściwości audio pokazuje się komunikat "Brak urządzeń audio". Sterowniki reinstalowane wiele razy, kara włączona, wyłączana i włączana, bez efektu. Sprawdzałem services.msc i wszystko OK, ponowne uruchomienie usługi nic nie dało. Raz komp wylądował w naprawie i tamtejszy magik jakoś usunął ten problem. Screen nie jest mój ale u mnie wygląda to tak samo. Jak się do tego zabrać? #kiciochpyta #komputery #pc #pomocy
@merti: właśnie nie mogę, bo to komp 100 km ode mnie, wbijam tylko czasem przez team viewer. Zapewniam ,że wszystko włączone i teoretycznie działa prawidłowo.
@mechanicc: ale wiesz... teoretycznie komp widzi kartę (jest w mangerze, wygrywa ją kreator instalacji nowego sprzętu, itp). Jak nie ma sterów zainstalowanych, to jęczy, że urządzenie może nie działać poprawnie. Oczywiście spróbuję ale wątpię, aby to był ten problem, skoro ta poprawka pozwala wykryć kartę.
@Walec: tak, w starych płytach jak nie masz podłączonego front panelu to musisz zewrzeć 4 piny dwoma zworkami, z grafiki umieść zworki tak jak w punkcie 2
Typ pokazał się już drugi raz (rzekomo) i nawet oddał strzały w kierunku policjantów i oni go zgubili? Policjant po testach sprawnościowych, uzbrojony kontra 57 letni prawie emeryt który rozpuszcza się w powietrzu. Niesamowite.
Komputer z WinXP, zintegrowana karta muzyczna, nazwy płyty głównej nie pamiętam (producentem jest VIA), karta muzyczna zwie się AC'97.
Problem: System nie widzi urządzeń audio. W managerze wszystko wygląda OK, są zainstalowane urządzenia audio, żadnych znaków zapytania itp. Nie ma ikony regulacji głośności w tray. W panelu sterowania po wejściu w właściwości audio pokazuje się komunikat "Brak urządzeń audio". Sterowniki reinstalowane wiele razy, kara włączona, wyłączana i włączana, bez efektu. Sprawdzałem services.msc i wszystko OK, ponowne uruchomienie usługi nic nie dało.
Raz komp wylądował w naprawie i tamtejszy magik jakoś usunął ten problem. Screen nie jest mój ale u mnie wygląda to tak samo.
Jak się do tego zabrać?
#kiciochpyta #komputery #pc #pomocy
źródło: comment_uUUCxd2tKLlHvtvS8yCugchQ9v3SrAXg.jpg
Pobierzźródło: comment_WMA5oXRK8K8As3BfVoJdqUa9xt4h3k0R.jpg
PobierzPłyta główna: epox ep-p4mki karta dzwiękowa: VIA AC'97 Enchanced audio controller
źródło: comment_45xzTE101gyWSJMztn5rRrYL7goHLjUX.jpg
Pobierzźródło: comment_8YaM4ARNan4ltidgqxpMTxV9D3oXqOkT.jpg
Pobierzźródło: comment_ypUFYWmLqxxCUkxPGgAJo9N3oBtMQrfA.jpg
Pobierz