Ej ej ej, mireczki z #wroclaw ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tymi graffiti czaszek, które są absolutnie WSZĘDZIE na murach? xD Widzę je już od ponad dziesięciu lat i za każdym razem jak jestem w tym mieście ich jest coraz więcej, a ja nie wiem skąd one się biorą. Google też nie mówi nic, wnioskuję, że to jest coś związanego z WKSem ale nie jestem pewny. Wołam @mroz3 bo ponoć wiesz o 71 więcej niż burmistrz ( ͡°͜ʖ͡°)
@emipk505: Czyli to jest powiązane na pewno ze śląskiem ( ͡°͜ʖ͡°) Dziwne od lat kibicuje drużynie a o tym nie wiem, pewnie dlatego, że nie mieszkam we wrocku ani nie chodzę na mecze na stadion. A wiesz może z badania co ta czaszka oznacza?
@kulaty: skąd się wzięła, tego nie wiem. Podejrzewam, że to jest taki znak ułatwiający oznakowanie miejsca Wiesz... jak pies sika na drzewa, żeby oznaczyć teren, to kibice malują czaszkę :D
@Cesarz_Polski: Najczęściej występuje napis wraz ze znakiem.. Najpopularniejszą formą jest graffiti i sam napis. Fani WKS-u Śląsk
@kulaty: @emipk505: Sranie w banie, podobne czachy widziałem na osiedlach w bielsku, katowicach i pewnie wielu innycn miejscach. Tak jak pisałem -prosty, ale "groźny" wzór do namalowania w parę minut. Już nawet nie zwracam na nie uwagi po prostu.
Edit: chociaż ktoś na jednym forum pisał: Te czaszki są znakiem rozpoznawczym jednej z dwóch grup naszych (śląskowych) utrasów, czyli osób odpowiadających za oprawy meczów i- ogólnie rzecz biorąc-
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: podobne, to już nie takie same ;) Malowanie kredą takie ładne :D Właśnie chodzi o grupę kibiców, która się tym posługuje. Dokładnie tak jak piszesz.
zobacz film 12 małp.
źródło: comment_4CgzTCT6ZaggkwBShNhx0Um9W25QCgZn.jpg
Pobierzźródło: comment_nkmFRPBv4eoi4g1PAosjWMya393p0NQn.jpg
Pobierzźródło: comment_6Zn3wmctwZmKekQhQ07pu7kz9PVTRKZU.jpg
Pobierzźródło: comment_a90T5e5tiWNNXRny84TglhrmRIbReI0K.jpg
Pobierzźródło: comment_V3qhGgATdqmJQI8SBkTXfH3DvrcJXKMk.jpg
Pobierz@Cesarz_Polski:
Najczęściej występuje napis wraz ze znakiem..
Najpopularniejszą formą jest graffiti i sam napis.
Fani WKS-u Śląsk
źródło: comment_1ujXyoUKt3wCPSR6TMX8l5oT9Qr2tPKT.jpg
Pobierzźródło: comment_S9WkhQB4thMyuWVRY8rHlfXM5toUiYfn.jpg
PobierzEdit: chociaż ktoś na jednym forum pisał: Te czaszki są znakiem rozpoznawczym jednej z dwóch grup naszych (śląskowych) utrasów, czyli osób odpowiadających za oprawy meczów i- ogólnie rzecz biorąc-
Malowanie kredą takie ładne :D
Właśnie chodzi o grupę kibiców, która się tym posługuje. Dokładnie tak jak piszesz.
źródło: comment_G54UjgBdrvIGWOdlL5FR7J0ZrThAydoN.jpg
Pobierz