Wpis z mikrobloga

Ej ej ej, mireczki z #wroclaw ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tymi graffiti czaszek, które są absolutnie WSZĘDZIE na murach? xD Widzę je już od ponad dziesięciu lat i za każdym razem jak jestem w tym mieście ich jest coraz więcej, a ja nie wiem skąd one się biorą. Google też nie mówi nic, wnioskuję, że to jest coś związanego z WKSem ale nie jestem pewny. Wołam @mroz3 bo ponoć wiesz o 71 więcej niż burmistrz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@emipk505: Czyli to jest powiązane na pewno ze śląskiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dziwne od lat kibicuje drużynie a o tym nie wiem, pewnie dlatego, że nie mieszkam we wrocku ani nie chodzę na mecze na stadion. A wiesz może z badania co ta czaszka oznacza?
  • Odpowiedz
@kulaty: skąd się wzięła, tego nie wiem. Podejrzewam, że to jest taki znak ułatwiający oznakowanie miejsca Wiesz... jak pies sika na drzewa, żeby oznaczyć teren, to kibice malują czaszkę :D

@Cesarz_Polski:
Najczęściej występuje napis wraz ze znakiem..
Najpopularniejszą formą jest graffiti i sam napis.
Fani WKS-u Śląsk
  • Odpowiedz
@kulaty: @emipk505: Sranie w banie, podobne czachy widziałem na osiedlach w bielsku, katowicach i pewnie wielu innycn miejscach. Tak jak pisałem -prosty, ale "groźny" wzór do namalowania w parę minut. Już nawet nie zwracam na nie uwagi po prostu.

Edit: chociaż ktoś na jednym forum pisał: Te czaszki są znakiem rozpoznawczym jednej z dwóch grup naszych (śląskowych) utrasów, czyli osób odpowiadających za oprawy meczów i- ogólnie rzecz biorąc-
  • Odpowiedz