Wpis z mikrobloga

Hej Mirki, szczególnie wołam tych zainteresowanych kupnem urządzeń #brother. Kontynuacja:
http://www.wykop.pl/wpis/15321205/hej-posiadacze-brother-dcp-j105-czy-u-was-podczas-/

Dziś nasz DCP-J105 wrócił z serwisu (ledwo kupiony pod koniec listopada, ale już na starcie z wadą skanera). Reklamacja nieuznana "drukarka sprawna", dodatkowo urządzenie otrzymało parę gustownych rys. Oczywiście serwis napisał, że rysy już były...

Ale do rzeczy...tak więc wg serwisu Brother (Blasc Warszawa) taki skan zdjęcia:
http://imgur.com/JodMkyb

to, cytuję: "artefakty, efekt kopii roboczej". Natomiast 3x wolniejszy niż podawany w specyfikacji czas drukowania został zbyty "szacunkowe czasy podawane są dla 5% zapełnienia". Do faktu obecności informacji o 1xrazowym resetowaniu urządzenia już się nie odnieśli, natomiast obecność tuszu po rozpakowaniu nówki uznano że tak może być, bo "w procesie produkcji dysze i głowica są zalewane tuszem".

Co ciekawe, wcześniej kontaktowałem się mailowo z serwisem (wg stopki obsługiwanym bezpośrednio przez oddział Brothera) niestety do kwestii MAINTENANCE MODE (czyli informacji skąd można uzyskać logi urządzenia i fakt ile razy było resetowane i ile stron wydrukowano) się nie odnieśli, jakby nie mieli o tym wiedzy (Serwis chyba powinien, no nie?). Natomiast co do tuszu w dyszach to "tusz nie powinien być obecny w głowicy" w nowym urządzeniu. I mamy sprzeczność w porównaniu z informacją z serwisu jaką dziś otrzymałem w druku reklamacyjnym.

Tak więc, jeśli zastanawiacie się nad kupnem urządzenia #brother, zastanówcie się dwa razy. Ja żałuję że zdecydowałem o zakupie Brothera. Wcześniej miałem taniego HP Deskjeta D4200 (niestety tusze były drogie), służył prawie 8 lat zanim wysiadł. Teraz ten DCP od Brothera nie dość że drukuje wolniej i w gorszej jakości niż drukarka sprzed wielu lat, to jeszcze na skanerze w ogóle nie można polegać. Zdecydowanie nie polecam.

PS. Jak chcecie sprawdzić ilość wydrukowanych stron i te informacje o resetach, to ten log można uzyskać przez:
kliknięcie: OK, Menu , Mono start, Menu i macie tryb 80 Display Machine Log lub tryb 77 Printout Maintenance Info.

#brother #bubel #gorzkiezale #drukarka #skaner
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jade: właśnie w trybie rękojmi, bo kupiony na firmę. Tyle że aby ją uwzględnić i tak musi być info z serwisu w sprawie reklamacji. W sklepie wspominali, że aby skorzystać z rękojmi będzie go trzeba wysłać drugi raz do serwisu.
  • Odpowiedz