Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam nad zmianą myszki, miałem już Razera DA, a obecnie mam V8 od a4techa, myślę nad przerzuceniem się na SS Rival, ktoś może ma jakieś większe doświadczenia z tym "gryzoniem"? Dodam, że mam dosyć małą łapę jak na faceta i np. deathadder był dla mnie trochę niewygodny, drugi palec nie leżał idealnie na prawym przycisku. Chciałbym wydać nie więcej, niż 180zł i zależy mi na dwóch dodatkowych przyciskach po boku, bo często z nich korzystam, dlatego wykluczyłem steelseries kinzu. Dorzucam filmik, który trochę rozjaśnił mi sytuacje, może komuś się przyda.
#csgo
stresS - Tak się zastanawiam nad zmianą myszki, miałem już Razera DA, a obecnie mam V...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stresS: Mam Rivala. Ogólnie to duża mysz, więc jak masz małą dłoń to raczej zły wybór dla Ciebie. Minusem tej myszki są też ścierające się gumy (najbardziej ta gdzie leży kciuk), co wygląda tak średnio. Sama myszka też nie jest wykonana z jakiś nadzwyczajnych materiałów, kumpel ma jakiegoś tam Razera i jest lepiej wykonany. Na Twoim miejscu wybrałbym Zowie FK1, sam bym brał gdybym już nie wziął Rivala.
  • Odpowiedz
@stresS: Kupiłem ss rivala kilka dni temu i całkiem spoko się gra. Jak dla mnie fajne oprogramowane, wszelakie bindy i cała reszta to kwestia 2-3 kliknięć. W xcomie na allegro płaciłem coś koło 190zł za zestaw z dużą podkładką i koszulką (+10 do skilla).
  • Odpowiedz
@resor: Rival 100 to co innego. Gorszy sensor itp.. Z tych lepszych jest rival i rival 300 który od zwykłego rivala różni się tylko nazwą i wykonaniem.
  • Odpowiedz
@stresS: ogólnie Rival 100 jest stosunkowo nieduży, więc na lajcie dasz radę. W moim wcześniejszym poście pisałem o starszym i większym Rivalu 300. Mój błąd. Na temat Rivala 100 się nie wypowiem, bo go nie mam, ponoć szału nie ma.
  • Odpowiedz
@stresS: Jak masz małą łapę do odradzam Rivala, też oblicz sobie jaką na długość myszkę potrzebujesz. Dodatkowo jaki chwyt preferujesz, bo to też jest różnica. Jak miałeś coś mniejszego będzie ciężko przyzwyczaić się do Rivala, dodatkowo Rival potrafi mieć wadę fabryczną, więc lepiej brać od producenta bo ta z x-kom gwarancja jest beznadziejna.

@erb_: dało radę kupić na x-kom Rivala 300 za ~150PLN , ale to jakieś chyba
  • Odpowiedz
@Oceris: u mnie się nie zniszczyła, tylko po prostu widać że się stopniowo, krok po kroczku ściera, co wygląda nieestetycznie, jakbym normalnie rąk nie mył, a ja zawsze rączki czyste, nawet nic już nie jem przy biurku, co niegdyś czyniłem, byle tylko nie dotknąć myszki brudnymi łapami. A i tak to wygląda tak, jakby te gumy były wiecznie u-----e w miejscu kciuka.
  • Odpowiedz
@boberczus: mycha nie lubi się z wieloma podkładkami, nie jest dla graczy low-sens bo posiada dosyć dużą akcelerację wsteczną. Nie polecam.
Grałem nią 1,5 roku.
  • Odpowiedz