@ofczy: druga porcje odrazu szkoda smazyc bo pierwsza wystygnie a po usmazeniu jednej i jej zjedzeniu juz sie nie chce smazyc drugi raz.. kuuurwa! protip, smaz w garnku :)
@MarcinRouter: @plazma: jestem mistrzem frytek, dawno nie robilem tylko :( To chyba nawet moje takie marzenie, robic frytki, gdzies tam na plazy. Ale takie od serca. Grube, z litrami keczapu (Ketchup Markowy królem keczapow) i kilogramem soli. Mocno zarumienione, takie wrecz ciapate bym powiedzial. #!$%@?, moze sie marnuje? Moze biuro to nie moje powolanie tylko frytki? Gdzies w cieplych krajach?
@plazma: generalnie zero przygotowania, ziemniaki prawopdobnie mlode, wszystko #!$%@?. Zaleje keczapem i bedzie git. Do nastepnych sie przygotuje porzadnie.
@ofczy: a widzisz, ja jak smaze to rozgrzewam olej, wrzucam fryty, smaze ze 30 sekund i wyjmuje i nagrzewam olej i wrzucam z powrotem juz zeby sie usmazyly na gotowo
protip, smaz w garnku :)