Ostatnio @biskup2k i @MrOsamaful pokazali swoje prędkościomierze. Kiedyś próbowałem już robić coś takiego na LCD 2x16 ale odświeżanie nie było zadowalające (Podobnie jak u MrOsamaful). Biskup2k podłączył prawdziwą deskę rozdzielczą (⌐͡■͜ʖ͡■) piękne...
Przejrzałem co mam i zbudowałem coś podobnego. Source Code
Sterowane zwykłym PWM w pełnej skali (0-255) za pomocą dzielnika napięć. Aby nie wysyłać za dużo wysyłał tylko 4Bajty:
'Q' [BAJT] [BAJT] [BAJT]
Q jest tu aby wyeliminować błędy w komunikacji i odbierać tylko to co jest danymi. (Przy połączeniu często wysyłane są jakieś śmieci). Całość osiąga ~100Hz.
Do testów użyłem pierwszej lepszej gry którą miałem na Steam (GTR Evolution), niestety nie posiadam NFS'a ;(
Chciałem pobrać dane z ETS2, ale po aktualizacji nie mogę wyszukać żadnego adresu :(
@Marcin648: Jak chcesz to mogę ci podpowiedzieć jak wyszukać wskaźnik ew. sygnaturę :p W bardziej nobski sposób -> pointer scannerem normalnie -> debuggerem Nie chcę tego dokładniej opisywać skoro strzelam, że ci to niepotrzebne
Przejrzałem co mam i zbudowałem coś podobnego.
Source Code
Sterowane zwykłym PWM w pełnej skali (0-255) za pomocą dzielnika napięć. Aby nie wysyłać za dużo wysyłał tylko 4Bajty:
'Q' [BAJT] [BAJT] [BAJT]
Q jest tu aby wyeliminować błędy w komunikacji i odbierać tylko to co jest danymi. (Przy połączeniu często wysyłane są jakieś śmieci). Całość osiąga ~100Hz.
Do testów użyłem pierwszej lepszej gry którą miałem na Steam (GTR Evolution), niestety nie posiadam NFS'a ;(
Chciałem pobrać dane z ETS2, ale po aktualizacji nie mogę wyszukać żadnego adresu :(
#tworczoscwlasna #elektronika #arduino #mikrokontrolery #programowanie
@Marcin648: Do ETS2 masz "Telemetry SDK" http://www.eurotrucksimulator2.com/mod_tools.php
W bardziej nobski sposób -> pointer scannerem
normalnie -> debuggerem
Nie chcę tego dokładniej opisywać skoro strzelam, że ci to niepotrzebne
źródło: comment_7F2IXhI6lg1bPY1nDyXZC95Tt0qbAhgG.jpg
Pobierz