Wpis z mikrobloga

@wspodnicynamtb: Ledwo sklep otworzyła i już zaczyna Szymonowanie. ( ͡ ͜ʖ ͡)
Może wstyd przyznać, ale nigdy tam nie byłem, bo zawsze uważałem, że na zwiedzanie Polski przyjdzie czas na emeryturze. Spróbuje w tym roku się tam wybrać. ;-)
  • Odpowiedz
@wspodnicynamtb: O kurczę, szczerze powiedziawszy myślałem, że Xiaomi robi lepsze zdjęcia. Trochę przepalone niebo, a pod słońce widzę bliki spore. Też szukam kamery, ale chyba poczekam na Yi2 i zobaczę co zaproponują.
  • Odpowiedz
  • 1
@Jarython: Ostrość jest nieustawiona, ichniejszy filtr hdr (to dlatego przepalone). 23z czy jakos tak nie ma filtra IR, mnie to akurat pasuje. W lightroomie by lepiej wyszło, ale nie bardzo mi się chce, a dwa że weekend bez PC.
  • Odpowiedz
@wspodnicynamtb: Byłaś u Niewiadomej na kawie? ;)
Ten podjazd bywa często na trasie Małopolskiego Wyścigu Górskiego, więc KOM-y tam mają konkretni kolarze. A widoki faktycznie są super, ale polecam przy zjeździe w stronę Tylmanowej odbić i podjechać jeszcze do Studzionek (2 km, chyba 13% średnio), tam są jeszcze lepsze.
  • Odpowiedz
Przełęcz Knurowska to jest to, co musisz przejechać.

@wspodnicynamtb: ale warto przy takich info byłoby zarzucić śladem, mapką, a także oczywiście wspomnieć w którą stronę najlepiej jechać, by widzieć fajne widoki :) .

Ach, no i jak z ruchem samochodowym tam?
  • Odpowiedz