Aktywne Wpisy
szmer_lasu +9
Czy grubo po dwudziestce jestem w stanie jeszcze wyprostować kręgosłup? Z tego co wiem, to normalnie ćwicząc się nie da albo chociaż bardzo trudno (na szczęście ogólnie kręgosłup jest w "dobrym" stanie, więc można ćwiczyć).
Mam skoliozę, kifozę, lordozę i parę jeszcze innych odchyleń.
Pozwolę sobie tutaj postować ze zdjęciami progress (albo jego brak).
Obserwuj/czarnolistuj: #scolioprogress
Niżej
Mam skoliozę, kifozę, lordozę i parę jeszcze innych odchyleń.
Pozwolę sobie tutaj postować ze zdjęciami progress (albo jego brak).
Obserwuj/czarnolistuj: #scolioprogress
Niżej
źródło: image
Pobierz
WeunianyTrampek +58
Zapraszam do kontaktu
#humorobrazkowy
#humorobrazkowy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Nie większych niż ten tekst.
Półprawda
Ściana tekstu by przykryć niewygodny fakt, faktycznie badania prenatalne będą dalej dozwolone - zniknie tylko informacja o nich, ale też odpowiedzialność karna za spowodowanie "śmierci dziecka nienarodzonego" spowoduje faktyczne zaprzestanie wykonywania procedur inwazyjnych https://pl.wikipedia.org/wiki/Badania_prenatalne#Badania_prenatalne_inwazyjne
Półprawda
Ściana tekstu by przykryć niewygodny fakt, że faktycznie życie kobiety będzie (częściowo) chronione. Częściowo bo nie podlega odpowiedzialności karnej lekarz który spowoduje "śmierć dziecka nienarodzonego" w przypadku udzielania pomocy kobiecie w stanie bezpośredniego zagrożenia życia. W przypadku niebezpośredniego zagrożenia życia i bezpośredniego zagrożenia zdrowia (w tym możliwości wystąpienia trwałego kalectwa) u kobiety spowodowanie "śmierć dziecka nienarodzonego" wiąże się z odpowiedzialnością karną lekarza - leczenia zagrażającego życiu "dziecka nienarodzonego" nie będzie.
Kłamstwo!
Faktycznie w przypadku nieumyślnego spowodowania "śmierci dziecka nienarodzonego" kobieta "nie podlega karze" - tyle, że niepodleganie karze nie oznacza braku przestępstwa (taką stanowi zwrot "nie popełnia przestępstwa"). Poza tym postępowanie zostanie wszczęte w celu wyjaśnienia okoliczności przestępstwa (wg ustawy to jest przestępstwo), w ocenie prokuratury i sądu pozostanie to czy "śmierci dziecka nienarodzonego" była wynikiem działania nieumyślnego czy też umyślnego w ramach zamiaru ewentualnego.
Półprawda
Patrz pkt pierwszy, część badań będzie zabroniona.
Miało być zakłamania, bo czym są te półprawdy i kłamstwa?
#neuropa #4konserwy #aborcja