Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +351
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz
vieniasn +77
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Proboje odpalic dzisiaj rano laptoka(lenovo Y580) no i blue screen. Awaryjny nie działa, a gdy włączam naprawianie systemu to przez 5 minut jest czarny ekran potem robi się niebieski(jak przy instalacji windowsa) jakby miało się coś załadować no i nic się nie dzieje. Jak odpalam USB na którym mam W7 to:
-naprawianie systemu kończy się tym samym co powyżej
-w instalacji wybieram język datę godzinę, przeskakuję do kolejnego okna gdzie jest napisane Preparing for setup (czy jakos tak) i nic się nie dzieje.
W google wyszukałem że HDD się wyłożył (w co nie chcę mi się wierzyć bo żadnych symptomów nie było) no i trza kupić nowy. Może jakiś Mirek miał podobnie, a może ktoś wie jak to naprawic?
0xFffffA0006DFC940
0xffffffftc00000B5
0x0000000000000000
Twój błąd może dotyczyć dysku i/lub RAM. Możesz odpalić konsole i zapodać checkdiska chociaż? A jeśli masz dwie kości RAM, spróbuj odpiąć najpierw jedną, później drugą i sprawdź czy na którejś komp wstaje.
Ok to mysle ze sobie poradze z Hirenem, myslalem ze to sa dwa programy( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaraz zbootuje, wykonam test i napisze jak wynik. Dzieki :)