Wpis z mikrobloga

@szumek: Ja robię zupełnie inaczej: dzielę ziemniaki na 3 części, dwie trę na tarce, a jedną gotuję i przeciskam przez praskę. Do tego do masy dochodzi kilka jajek i szklanka najdrobniejszej kaszki manny. A, i cebulę trę na tarce razem z ziemniakami, ale to już jak kto woli. W ten sposób babka jest bardziej puszysta i pyszna. Spróbuj kiedyś tak zrobić ʕʔ
@szumek: @Marbarella: @LukaszN: Na Polesiu, przy granicy - babka ziemniaczana. Mojemu Warszawiakowi (prawdziwemu, nie porabiańcowi) baaardzo smakuje ()
Ziemniaki trę na najmniejszych oczkach na pulpę, wraz z cebulo ale też warto dać podsmażanej. Odsączam sok - zostawiając krochmal + dosypuję trochę skrobi. Do tego skwarki z wędzonego boczku, jajka, dużo przypraw, sól, czasem trochę śmietany - i do piekarnika :)
A parzybroda