Wpis z mikrobloga

#naukaprogramowania #java #pytaniedoeksperta
Mirki, wiem że jest to powtarzalne pytanie, ale muszę się dopytać o pewne rzeczy. Jaką polecilibyście AKTUALNĄ książkę do nauki Javy od podstaw? Dodam, że już miałem styczność z C++ (minimalną, napisałem prosty kalkulator), Javą (podstawy obiektówki) oraz Pythonem (podstawy zabawy z pyGame). Podobno na początek bardzo dobra jest książka "Java Rusz Głową", jednak ostatnie wydanie obejmuje Java 5.0 i nie wiem, czy to aktualna wiedza. Chciałbym zdobywać aktualną wiedzę. Nie zjedzcie mnie za laickie pytanie, chciałbym po prostu dobrze zacząć :)
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gregwald: Sam czytam książki związane z programowanie, ale nie wiem czy bym je jakoś szczególnie polecał, tym bardziej że chcesz żeby było wszystko po Polsku. Więc tu musisz iść na pewien kompromis, jeśli książki (i w dodatku po Polsku) to nie będą aktualne, nie ma szans. A jak Ci to nie przeszkadza to wbijasz się ne Helion, wpisujesz Java sprawdzasz datę wydania i heja, tutaj magii żadnej nie ma.
  • Odpowiedz
Java: A Beginner’s Guide (Sixth Edition)

@NiebieskaSowa: @nihil_novi:

Jutro zamawiam i planuję wchłonąć tę książkę do listopada :) Dałbym radę do końca wakacji, gdyby nie wrzesień z sieci i uciążliwy wykładowca. Dzięki za pomoc :)
  • Odpowiedz