Wpis z mikrobloga

@adam-kaszeba: moczysz w wodzie z cukrem a potem smażysz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a tak serio, spróbuj zalać garnek z pokrojonymi frytkami wrzątkiem. Czajnik albo z kranu, a potem wymieszaj i przelej zimną wodą. Po wodzie z cukrem będziesz miał miękkie ale z brązową skórką, po przelaniu ciepłą i zimną wodą będziesz miał bardzo jasną skórke. Zależy co lubisz
@adam-kaszeba: Ja robię tak, przepis znalazłam gdzieś w necie.
Wodę z cukrem zagotować (cukru na oko :P ), ziemniaki pokroić na frytki i wrzucić do wrzątku. Nie gotować. Potrzymać w tej gorącej wodzie z 20 minut. Wyciągnąć i osuszyć.
Rozgrzać olej. Zanurzyć frytki na ok 30 sekund. Wyciągnąć i poczekać aż olej znowu się nagrzeje. Usmażyć do końca.
Są pyszne :D