Wpis z mikrobloga

@Kalwi: Nie żeby coś złego było w jQuery. Można i w jQuery dobry kod pisać. Ba, można i wczystym JS - to tylko narzędzie. Ale to nie jest dobry kod.

@tylkostrimi
Mógł użyć czegokolwiek, choćby Backbone/[wstawdowolnyframework]. Tu nawet nie chodzi o zastosowaną technologię tylko o jakość tego kodu.

Trochę się boję o to co jest w backendzie.
@tylkostrimi: Nie chodzi mi o jQuery ale o to że to chociaż powinno przejść przez proces minifikacji. Już nie mówię o używaniu modułów etc. Koleś wrzucił wersję deweloperską na produkcję.
@veranoo: To tylko narzędzia. Facebook jest napisany w PHP. Absolutnie nie hejtuję ani PHP ani jQuery.... tylko po prostu spodziewałem się zobaczyć coś na poziomie i jestem zawiedziony. CSS też jest słabo napisany.

@Kalwi

Już nie mówię o używaniu modułów etc.

No właśnie. A ten kod to strumień świadomości. Wszystko w jednej kupie w dodatku logika mocno zależna od DOM.
@veranoo: symfony? to ja mam rozumieć tam bedzie 20 poziomów cachea aby to jakoś działało? chociaż widząc po tym kodzie js to o czym ja marzę xD mam nadzieję że varnisha on ogarnął + jakiś system ogarnięty do dewalidacji cachea, bo jak nie to nie dość że php to jeszcze symfony czyli najwolniejszy framework do php xd
Można i w jQuery dobry kod pisać.

@tylkostrimi: można, ale przyznam że odkąd odkryłem "Ążulara Dżejes", to nie chce mi się klepać setek pętli, lisnerów i pseudoklas.

@veranoo: CI jest super! #bojowkaci :D niestety nie zdążyłem poznać Phalcona i SF2, bo aktualnie siedzę w Javie i tak średnio mi się to podoba ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@veranoo: wiem, to lubiłem w CI, przy czym dozbrajałem go o własny główny kontroler robiący masę dodatkowych rzeczy. SF2 za to przy odrobinie doświadczenia i sporej wiedzy daje bardzo dużo narzędzi, których nie ma czasu wymyślać.