Wpis z mikrobloga

Oreo.


@yggdrasill: do tego bym dorzucił Toblerone - zwyczajna czekolada o mocno przeciętnym smaku i jedyne co ją wyróżnia to te drobinki, które przyklejają się do zębów. Cena za to jak za ręcznie robioną czekoladę ze Szwajcarii.
  • Odpowiedz
@josedra52: Olej kokosowy nierafinowany ma ciągle te same właściwości bez względu na to czy jest przereklamowany czy nie, jeśli ktoś o nich nie wie to inna sprawa. Jednak z czasem zauważyłam, że produkty tylko pełnoziarniste są jednak przereklamowane
  • Odpowiedz
@josedra52: To znaczy pieczywo, makarony. Fakt, mają więcej błonnika ale są dłużej trawione, tak na prawdę nie zawsze mamy na nie ochote szczególnie przy problemach żołądkowych więc na siłę je wybierać bo "zdrowe" nie ma sensu większego, po prostu z umiarem
  • Odpowiedz
@chuckmls: @kostniczka: Propo masła/oleju kokosowego - są świetną alternatywą dla niezdrowych tłuszczy roślinnych jeżeli chodzi o smażenie, zawierają średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (w szczególności olej kokosowy) które są świetnym źródłem energii i mają bardzo dobry wpływ na kognitywne funkcje - dzięki czemu mogą być naprawdę dużą pomocą u osób cierpiących np. na Alzheimera.
  • Odpowiedz