Krojenie pomidora: od "dupki" czy od boku? Osobiście uważam, że krojenie pomidora od boku to rak okrutnik, bo krojąc go w ten sposób, nietrudno rozwalić całą jego strukturę, dzięki czemu na ok. 3/4 przestaje się nadawać do krojenia na chebek. A co sądzą Mircy?
@zaorany_1: sam dopiero niedawno otworzyłem oczy i zrozumiałem, że można inaczej. Od tamtej pory moje życie zmieniło się na lepsze.
@Laelette: no właśnie jest taka #!$%@?ąca, twarda część pomidora, kiedy się go kroi w plastry od boku i np. moja narzeczona wycina to w cholerę. Przy cięciu "od dupki" ten problem pojawia się dopiero przy samej końcówce pomidora. Nie mam pojęcia, czy mówimy o tej samej części pomidora. ( ͡
@enslavedeagle: nie wiem jak ty to kroisz że problem pojawia się przy samym końcu krojenia, przecież nierzadko ta biała szypułka wchodzi do połowy pomidora? i co wtedy, #!$%@? większą część pomidora? Dużo zależy od gatunku pomidora, te takie co są teraz niby rzymskie to mają malutką szypułkę to można to kroić od dupy
Sikorski odwala taką robotę na arenie międzynarodowej, Tusk odblokował 600mld. Takich polityków nam trzeba. Poważnych i szanowanych. W komentarzu zdjęcie dla kontrastu. #polityka
#kuchnia #jedzenie #gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@Laelette: no właśnie jest taka #!$%@?ąca, twarda część pomidora, kiedy się go kroi w plastry od boku i np. moja narzeczona wycina to w cholerę. Przy cięciu "od dupki" ten problem pojawia się dopiero przy samej końcówce pomidora. Nie mam pojęcia, czy mówimy o tej samej części pomidora. ( ͡
Komentarz usunięty przez autora
@enslavedeagle polecam ostrzyć nóż, wtedy nie ma tego problemu