Wpis z mikrobloga

@MiKeyCo
Bury nie jest czczony?
http://niezalezna.pl/94431-komu-zalezy-na-oczernianiu-kpt-romualda-rajsa-burego

Coraz bardziej agresywne stają się nowe pokolenia UB walczące z legendą bohaterskich Żołnierzy Wyklętych. Szczególnie haniebnie brzmią w ustach postkomunistów zarzuty rzekomego „bandycenia się” partyzantów powstania antykomunistycznego. Konsekwentnie i z premedytacją tworzona jest zwłaszcza czarna legenda kpt. Romualda Rajsa „Burego”, jednego z najbardziej zasłużonych dowódców polskiego podziemia niepodległościowego - pisze w najnowszym numerze tygodnika „Gazeta Polska” Dariusz Jarosiński.

Nie kłam jak lewak( ͡° ͜ʖ ͡°)

http://www.naszdziennik.pl/polska-kraj/152981,w-obronie-dobrego-imienia-kpt-burego.html

#bekaznarodowcow #bekazprawakow #neuropa
Abrums - @MiKeyCo
Bury nie jest czczony? 
http://niezalezna.pl/94431-komu-zalezy-na...

źródło: comment_HS2STaDEexlWBCw7gI088TYkPraDkkgi.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MiKeyCo: HAHAHAHAHHAHA

Bo co? Napisałeś NIEPRAWDĘ i jedyne co potrafisz to osobiste wytyczki. Szanuję większość "Wyklętych" ale Bury był zbrodniarzem. Napisałeś że nikt go nie czci - ja dałem linki że jednak istnieje jego kult.

Nie wiedziałem że można być tak zakłamanym.
  • Odpowiedz
@Abrums: Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo celowo manipulujesz, jeśli wycinasz wypowiedź z innego wątku o tym, że nikt w tamtej dyskusji nie czci Burego (przynajmniej nie ja i w tamtym momencie ja tego nie dostrzegłem) i chcesz bym bronił jakiegoś przypadkowego stanowiska z internetu. Dyskusja poziom podstawówka.

Tak, za taką manipulację Sowieci są z was dumni. To było kolejne epickie zwycięstwo mentalnych albo ideologicznych spadkobierców komuchów.
  • Odpowiedz
@MiKeyCo: Napisałeś że nikt nie czci Burego. Jednak KTOŚ go czci. Ty nawet nie manipulujesz tylko kłamiesz.

Jedyne co potrafisz to kłamać i porównywać do sowietów.
  • Odpowiedz
@Abrums: Wiesz co, a niech ci będzie. Obrońcy komunistów i zbrodniarzy złapali mnie na bardzo celowym, misternie przygotowanym kłamstwie, które bazowało na niezwykle precyzyjnym znaczeniu słowa "nigdy" i miało zafałszować historię najnowszą. Z pewnością to zmieni postrzeganie naszych dziejów. ( ͡ ͜ʖ ͡)

To, że ktoś czci Burego z pewnością stanowi przeciwwagę dla wszystkich zbrodni komunistycznych kanalii, ich piewców czy obrońców jak młody Piesiewicz nawołujący
  • Odpowiedz
@MiKeyCo: Nie stanowi przeciwwagi. Ale przynajmniej możesz przyznać że dołączanie Burego i Ognia do panteonu Wyklętych nie jest tylko lewackim wymysłem ale dzieje się naprawdę. Tylko tyle i aż tyle. Ale lepiej krzyczeć o potomkach komunistów, sowietach etc. I minusować niewygodne komentarze nie odpowiadając sensownie na nie.

To że komuniści popełniali tysiące zbrodni nie stanowi przeciwwagi dla kilkudziesięciu zbrodni podziemia. Chcesz aby Wyklęci nie byli oczerniani? Ja też. Ale ciężko
  • Odpowiedz
Ale przynajmniej możesz przyznać że dołączanie Burego i Ognia

@Abrums: Cała argumentacja: "A bo Bury".

To co robisz to manipulacje i czarna propaganda. Polskie podziemie miało niezmiernie mało zbrodni, a i te pewnie wynikły w części z zajść, o których możemy nie wiedzieć. Porównywanie do zbrodni UPA to czyste s-----------o.

Co by anty-polscy propagandyści teraz robili, gdyby taki Bury, Ogień czy inny Łupaszka nie popełnili zbrodni będącej przekreśleniem swojej
  • Odpowiedz
@MiKeyCo:
No właśnie miało mało, to dla czego tych zbrodniarzy wybielają ogólnopolskie gazety i organizatorzy marszów? Agenci lewactwa zinfiltrowali organizację marszu w Hajnówce? Nasz Dziennik też zinfiltrowali?
Ten list w obronie jego dobrego imienia http://www.naszdziennik.pl/polska-kraj/152981,w-obronie-dobrego-imienia-kpt-burego.html
podpisali komuniści? Niestety jest on wybielany. Zaklinasz rzeczywistość "a bo sowieci" "a bo potomkowie komuny"

Argumentu "a bo Bury" by nie było gdyby nie jego ostatnia gloryfikacja. Miej pretensje do środowisk prawicowych że go "przygarnęły". Bo bez tego ten argument nie miałby
  • Odpowiedz
@Abrums: Weź się ogarnij, bo robisz manipulację czystej wody. Wyciągnąłeś moją wypowiedź z innej dyskusji, gdzie podkreśliłem, że nikt w niej (w tamtej dyskusji) nie czci Burego i chcesz, żebym odpowiadał za jakieś marsze niszowej organizacji? Przecież to śmieszne.
  • Odpowiedz
@MiKeyCo: Przeglądam dyskusję i nie widzę aby wypowiedź odnosiła się tylko do jej uczestników. Sam manipulujesz jakoby miało się to odnosić tylko do tej dyskusji.

Jak już mówiłem gdyby nie kult Burego i Ognia lewacki argument "a bo Bury" nie miał by racji bytu. Pretensje o istnienie tego argumentu miej do środowisk które wybielają tę fatalną dwójkę.
  • Odpowiedz
@Abrums: W takim razie nie umiesz czytać ze zrozumieniem:
* wykopalisko w ogóle nie dotyczyło Burego;
* nikt nie wspomniał o Burym (a już na pewno nikt go nie gloryfikował), prócz @flth, który wyskoczył z nim jak Filip z konopii czyniąc zarzut rzekomego czczenia nie wspominając w ogóle co ma na myśli;
* komentarz wcześniej wprost napisałem: "Bury nie jest też szanowany wśród porządnych ludzi".

Ale przyczepiłeś
  • Odpowiedz
Dyskutowanie z MiKeyCo:

[xxxxx] - "manipulujesz"
[x] - lewactwo/neuropa to mentalni bądź ideologiczni spadkobiercy komuchów/sowietów
[x] - jakiś lewak napisał, że należy zabijać prawaków
[x] - anty-polacy/polakożercy
[ ] - znowu lewactwo mnie obraża
  • Odpowiedz
@MiKeyCo : no właśnie trochę inaczej - gościu wyskoczył z Burym. Ty odpisałeś że NIKT go nie czci. Nikt to nikt. Wystarczyło napisać "nikt z nas" i nie miałbym się co czepiać. Zdanie które napisałeś jest jednoznaczne. I kłamliwe. Wystarczy że przyznasz że jednak ktoś niesłusznie Ognia i Burego czci. I jak pisałem gdyby nie to,@flth nie miał by z czym wyskoczyć.
  • Odpowiedz