Wpis z mikrobloga

Mireczki z #poznan ustalmy to raz na zawsze

Czernina, czarnina, czarna polewka, czarna zalewajka – polska zupa, której podstawowymi składnikami są rosół i krew kaczki, kury lub królika, rzadziej prosięcia. Dawniej używano też krwi gęsi.


Jakie jest Wasze zdanie o czerninie? Może kochacie inne danie kuchni poznańskiej?

Dla jednej z osób plusujących oraz dla osoby która napisze najciekawszy komentarz pod tym wpisem dotyczący dań poznańskiej kuchni, przekażemy bon który upoważnia do uzyskania 50% rabatu w naszej restauracji.
Pobierz Lizawka_HRPC - Mireczki z #poznan ustalmy to raz na zawsze

Czernina, czarnina, czar...
źródło: comment_6RLmDy7SrfUgxBBfmfqGtmlR9REK9Zpr.jpg

Czy lubisz Czerninę?

  • Kocham 20.4% (23)
  • Nienawidzę 18.6% (21)
  • Nie jadłem ale chętnie spróbuje 18.6% (21)
  • Nie jadłem i nigdy tego nie tknę 29.2% (33)
  • Wolę sernik bez rodzinek 13.3% (15)

Oddanych głosów: 113

  • 10