Wpis z mikrobloga

@tptak:

Składniki:
- nieco ponad kilogram udek kurzych
(bez kości i bez skóry),
- 2 średnie ząbki czosnku,
- 2 łyżeczki soli (płaskie),
- płaska łyżeczka czarnego mielonego pieprzu,
- 3 łyżeczki majeranku,
- 3 łyżeczki żelatyny,
- 50 ml zimnej wody

Wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek i tłuszczu. Kroimy w kostkę ok. 2 cm. Wkładamy do szklanej miski i dodajemy przyprawy (czosnek przeciśnięty przez praskę). Dolewamy wodę
daj znać, jak wyszło :)


@Keep_Calm: Wyszło pycha. Trochę chyba nie dopilnowałem temperatury bo się rozsypuje lekko (a moze wina braku zelatyny?) ale smakowo zajebistość.
Zdrowe i 100% miecha. Dieta więc nie można się obżerać, ale będzie jako lekka wędlinka do chrupkiego pieczywa :D
Polecasz jakieś przepisy do szynkowaru?