Wpis z mikrobloga

@dakcts: "Osoby nie pijące piw kraftowych może skuszą się na jakieś regionalne piwo i z czasem przekonają się do piw rzemieślniczych" - może być z tym ciężko. Byłem świadkiem, jak jakaś para z lekkim niesmakiem spojrzała na półkę z kraftami, powiedzieli coś w stylu "to są te regionalne" i poszli po czteropak Kasztelana czy czegoś tam. ;) Ale promocja naprawdę udana, w Łodzi sporo od Radugi, Inne Beczki, AleBrowar, Pinta, Perun,
@dakcts: a czemu rzemieślnicze jest takie drogie? Bo co? Koszt produkcji takiego piwerka to mniej niż 1,-
Pod pretekstem "bo to piwo to takie tradycyjne" i musi być po 8-12 zeta?
Te browary kraftowe (technologia jak w koncerniakach) to biznes jak każdy inny i ci biznesmeny-piwowary liczą tylko na kasę. Ot co.
Po 3 zeta i cała PL będzie pić!
@doges koszty produkcji to 1 zł? a koszty produkcji piwa za 3zl to 0,29 groszy. Więc jak pomnożyć przez 3, to da te 9zl ( ͡° ͜ʖ ͡°) plus akcyza za plato. Sporo droższych piw ma BLG na poziomie grubo ponad 20,przy sklepówych 12. Sporo tego jest, ja się na szczegółach nie znam, to nie będę zgrywal speca.