Wpis z mikrobloga

Jest taka akcja, że w mojej ulubione lokalnej restauracyjce doszło w czwartek do wymuszenia haraczu. Dwóch karków podając się za sanepid wymusiło od właścicieli 1000zł. Więcej info tutaj: http://piasecznonews.pl/oszusci-podajacy-sie-za-pracownikow-sanepidu/. Z tego powodu chciałbym zachęcić was wszystkich do odwiedzin tej knajpy i spróbowania ich potraw, które są na prawdę niezłe. To jest jedyna podejrzewam w Polsce restauracja kambodżańska. Prowadzą ją Khmerzy z krwi i kości, ludzie tak przemili i uczciwi i przyjaźni że aż nie da się tego wyrazić słowami. Ci bandyci niech gniją w sztumie, a was proszę, jeżeli macie ochotę wpadnijcie na oryginalne kambodżańskie potrawy. Polecam zupki, curry (coś pomiędzy tajskim a indyjskim) oraz loklak - załączam dzisiejsze zdjęcia. Dobry jest też amok. Strona: https://www.bayonbar.pl/ #piaseczno #warszawa #kuchnia #foodporn #restauracja #kambodza
Pobierz denat666 - Jest taka akcja, że w mojej ulubione lokalnej restauracyjce doszło w czwar...
źródło: comment_828ALjlHtJBb349wPCO0J82QvW4tEqqi.jpg
  • 57
@denat666: Wspołczuję. A debile z wykopu nadal będą twierdzić że haracze i mafie były w latach 90 i już dawno się skończyła. Bzdura bo haracze są na porządku dziennym. W rodzinie jedna osoba prowadzi stację paliw, spory ruch, droga wjazdowa do dużego miasta wojewódzkiego. Płaci kilka K zł co miesiąc w przeciwnym wypadku stacja poszłaby z dymem.
@50HerbatGreya:
Napisałeś: " marze duże ale zdajesz sobie sprawy ile siana trzeba zainwestować w lokal i wyposażenie?"
ja pisałem o normalnej knajpce, chyba, że chcesz mieć MacDonalda w centrum dużego miasta, czy duży lokal w wypasie dla vipów, czytaj.
No i dla mnie kilkaset to 400-600 tys. a nie 100, bo 100 to nie kilkaset. Poza tym można kupić używane rzeczy po upadłem knajpie albo po prostu wziąć w leasing (po
@tomaszk-poz: MCdonald to akurat inwesycja chłopie na kilka mln zła nie kilkaset tys zł. Takie są realia i musisz się z tym pogodzić. Poczytaj. W MC donaldzie kupujesz cały sprzęt od franczyzodawcy. Ponad 2 mln to kosztuje. Do tego Licencja na potrawy i marża z utargu.