@Fevx: @TomgTp: od siebie dodam, że w tej metodzie istotny jest kształt naczynia. Próbowałem tak zrobić w PS od Cejro ale szło kiepsko, bo susz opadał na dno i zapychał bombę
2. Sypiecie na wierzch(jak na poprzednich zdjęciach) i ubijacie lekko robiąc mała dziurkę drugą stroną łyżki bo tu będziecie lać wodę przy kolejnych zalaniach oraz przy ciagnięciu jest to odssysacz. :P Ten susz u góry musi się trochę zabetonować.
GOTOWE i można pić. Bomba nie zatyka się ale warto pić trochę szybciej niż czekać aż się mocno przyjmie. Ewentulanie lekko zruszyć bombę ale to tylko nieznacznie w górę.
Tak wygląda po wypiciu. Trochę za słabo zabetonowałem ale nadal się trzyma i możecie zalewać około 6 razy aż całkowicie zejdzie w dół. Krążą legendy że dobrze zbudowany kopczyk ma moc 30 zalań gdzie zwykła jerba przegrywa na 10
Drugie zalanie trochę za wysoko bo za mocno betonuje co widać po nasączeniu. (ง͠°͟ل͜͡°)ง Smak delikatny a zarazem daje kopa tego wymiaru że jeśli masz słabe serce przyjacielu odpuść. ( ͡º͜ʖ͡º)
@tozalezyogunie to nie jest zwykła jerba Panie. Szukałem w sieci ale samej brazylijskiej nie znalazłem. Wiem jak działa a uwierz mi że próbowałem różne rzeczy. (✌゚∀゚)☞
krok po kroku niczym prawdziwy piwniczny cebador mistrz ceremoni. :P
1. Jedną kopiatą łyżkę wsypujecie do środka i zalewacie wodą o temperaturze maks 75c
najlepiej z pierwszego parzenia.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
GOTOWE i można pić.
Bomba nie zatyka się ale warto pić trochę szybciej niż czekać aż się mocno przyjmie. Ewentulanie lekko zruszyć bombę ale to tylko nieznacznie w górę.
Proszę pytać jeśli są
Krążą legendy że dobrze zbudowany kopczyk ma moc 30 zalań gdzie zwykła jerba przegrywa na 10
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
(ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง Smak delikatny a zarazem daje kopa tego wymiaru że jeśli masz słabe serce przyjacielu odpuść. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@LewCyzud: to jest do picia, a nie do patrzenia.
Komentarz usunięty przez autora