Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wpisu http://www.wykop.pl/wpis/28661863/mirki-szlag-mnie-trafia-dwa-tygodnie-temu-postanow/

Przygód z #iphone ciąg dalszy. Dziś minął drugi miesiąc od kupna. Dziś także telefon wrócił ponownie z serwisu. Po tygodniu. Dostał nowe oprogramowanie. W domu okazało się, że nic to nie zmieniło. Jutro oddaje telefon z powrotem, to przestaje być zabawne. Od kupna już dwa tygodnie jestem bez telefonu, a pewnie ma tym się nie skończy. Kupiłem ten telefon, bo jeden już w domu jest i nic się z nim nie dzieje, widocznie. Myślałem, że jak zaraz po kupnie wymienili mi telefon na nowy to będzie spokój, a tu niestety nic z tego.
#ios #apple
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patrol798: U mnie też już raz wymienili, teraz próbowali go podleczyć, bo podejrzewali soft i "nie będzie pan przecież co chwilę do nas przychodził, żeby kilka dni zostawać bez telefonu, dostawać nowy, a za tydzień znowu to samo".
  • Odpowiedz
@patrol798: dokładnie tak. Numery nowe, telefon nigdy nie aktywowany, a po kilku dniach objawy z poprzedniego się pojawiły. Serwisant wydawał się w porządku, w poniedziałek przy przyjmowaniu telefonu pogadałem z nim ze 20 minut, bo od razu mnie skojarzył (miesiąc wcześniej odbierałem nowy telefon po wymianie), nie mieli wiele takich przypadków. Cóż, jutro idę oddać go z powrotem, mam nadzieję, że w końcu dojdą z tym do ładu, bo to
  • Odpowiedz
@t-tk: nie pocieszę Cie ale tez czesto mam problem z czarnym wyświetlaczem podczas rozmów, czasem nie moge odebrać połączenia jak ktoś dzwoni (dotyk się zawiesza) no i w poprzednim egzemplarzu miałem problem z niedziałającym przyciskiem power.
  • Odpowiedz
@t-tk: poprzedni (ten który oddałem z niedziałającym powerem) oddałem do Cortlandu, odesłali nowy. Teraz mam tylko problem z dotykiem i czarnym ekranem, ale z racji że potrzebuje telefonu do pracy to nic z tym nie robię i jakoś nauczyłem się z tym żyć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Szyn44: Właśnie ze względu na to, że potrzebuję telefonu do pracy muszę coś z tym zrobić. Wiesz, trochę słabo to wygląda, jak ktoś do mnie dzwoni, a jedyne co mogę zrobić to rozłączyć rozmowę powerem :)
A kwestia tego, że nie mogę odblokować telefonu normalnie, tylko muszę wciskać power mnie zwyczajnie w-----a. Głównym powodem, dla którego zdecydowałem się na SE było to, że mogę go obsługiwać jedną ręką, a z
  • Odpowiedz
@t-tk: w apple nie dają "zamiennika" jal biorą w serwisie? Ja mam 7 od 2 miesięcy i wifi nie działa. Będę musiał oddać i zostać bez telefonu?
  • Odpowiedz
nie wiem jaka jest praktyka w serwisach apple, ten w którym ja zostawiam telefon nie ma czegoś takiego jak telefon zastępczy, trzeba sobie samemu zorganizować.
  • Odpowiedz
  • 0
Mały update. Dzisiaj odebrałem telefon. W serwisie "nie udało się odtworzyć błędu" więc standardowo czyszczenie telefonu i wgranie czystego softu.
Mam nadzieję, że coś się zmieni, bo już nie wiem jak podejść do problemu.
  • Odpowiedz