Wpis z mikrobloga

  • 10
@paczex
@maniok
@lifapek
@Pableusz
@Raissimmi Z przepisem ciężko bo na oko wszystko robione ale tak mniej więcej:
Kurczak
Pierś pokrojoną w plastry ok 1cm grubości zamarynować w soli, pieprzu i cayenne (z gotowych mieszanek polecam kotanyi do steków). Potem usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym (szybko, na dużym ogniu)
Sos pieczarkowy:
200g pieczarek
Łyżka masła klarowanego
Łyżka mascarpone
100ml śmietanki 36%
Sól, pieprz, ocet balsamiczny
Pieczarki w plasterkach usmażyć na maśle, dodać mascarpone
  • Odpowiedz
@chixi: plusik za IF, ale skąd Ty bierzesz czas by gotować takie obiadki? Ja czasem na kurczaka z ryżem nie mam czasu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@wollu ten się robił szybciej niż kurczak z ryżem bo nie było trzeba czekać aż ryż się ugotuje ^^ nie wiem czemu to co gotuje wygląda na skomplikowane bo serio nie czuję, żeby zabierało mi to jakoś wyjątkowo dużo czasu.
  • Odpowiedz
@chixi: w sumie wszystko co ładnie wygląda kojarzy mi się z długim czasem wykonania, a jako, że jestem leniwy to robię to co najprostsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz