Wpis z mikrobloga

Polacy przepadają za przetworami mięsnymi, a dane statystyczne jasno pokazują, że w ich wyborze kierują się głównie niską ceną. Rzadko kto czyta etykiety, aby zapoznać się ze składem takich produktów, a jeszcze mniejsza ilość konsumentów rozumie to co widnieje na etykietach! Producenci wiedzą o tym, że cena odrywa najważniejszą rolę dla statystycznego Polaka, w więc zaniżają ją kosztem jakości produktu! Jak to się robi w przypadku przetworów mięsnych? Otóż wypełnia się je chorobotwórczym mięsem oddzielonym mechanicznie, czyli tak zwanym MOM! #zdrowie #jedzenie #gotowanie #zdrowadieta https://zdrowepasje.pl/content/sk%C3%B3ra-zmielone-ko%C5%9Bci-tkanka-%C5%82%C4%85czna-w-w%C4%99dlinach-tak-si%C4%99-obni%C5%BCa-koszty
Pobierz mlattari68 - Polacy przepadają za przetworami mięsnymi, a dane statystyczne jasno pok...
źródło: comment_K1k6EVYvdQKCd8LyOqQ7JcqInizcAL7j.jpg
  • 3
@mlattari68 Często technicznie brak możliwości aby pominąć wybór w zakresie jak najniższego kryterium cenowego a sam rynek mięsny wydaje się dosyć jednolity ponieważ wydaje się, że zmiany technologiczne w produkcji jakie się pojawiają dotyczą szybko wszystkich produktów na rynku, które są bardzo podobne i zresztą dodatkowo smutne jest to, że brak gwarancji, że wyższa cena będzie bardziej zapewniała, że znajdziemy to czego szukamy.