Wpis z mikrobloga

@peetee: keczup, musztarda i inne sosy- można kupić praktycznie z każdej firmy (nie mówię oczywiście o ekstremalnych przypadkach typu tortex) i da się zjeść
majonez- tylko winiary, najlepiej widać to przed wielkanocą kiedy półki po winiary puste a innych majonezów pełne półki, ludzie wolą jechać na drugi koniec miasta po jedyny dobry majonez niż kupić krakusa czy innego rolnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
majonez- tylko winiary, najlepiej widać to przed wielkanocą kiedy półki po winiary puste a innych majonezów pełne półki, ludzie wolą jechać na drugi koniec miasta po jedyny dobry majonez niż kupić krakusa czy innego rolnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@drylownicadomalin: no tak to nie wygląda. Właśnie Kielecki jest zawsze na półce bo się go dużo zamawia, bo schodzi. A Winiary jak stoi na półce pół roku, 2
@MercedesBenizPolska
Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co mówisz, widzę ile tego przyjeżdża do żony do marketu, 2 palety przed świętami lekko zejdą , na co dzień również większą ilość Winiar się sprzedaję. Tak samo w gastronomii, do dekorowania garmażerki większość zakładów używa Winiar (tu akurat chodzi o gęstość i łatwiej się utrzymuje jak polejesz np. Schab ze śliwka żelatyną). Jednak dochodzę do wniosku, że jest to też zależne od regionu,