Wpis z mikrobloga

@Rembrant: do czego taka papryka? Masz jakieś "lżejsze" lubię ostre zarcie ale takiej chyba bym nie przeżyła ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pamiętam, że raz cos mega ostrego jadlam i o ile zjeść to nie był problem to kuzwa takiego skretu kiszek dostalam, że przeze mnie przelecialo. Nigdy mnie tak brzuch od jedzenia nie bolał. Myslalam, że umrę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@CzarneChmury Robiłam do słoików sos pomidorowy, łącznie jakieś 3 litry z jedną zblendowaną papryczką. Jest tak #!$%@? piekielny, że dwie łyżki na puszkę pomidorów dają porcję porównywalną z typowymi ostrymi daniami z meksykańskich knajp.
  • Odpowiedz
  • 0
@nigdypoalko92 zamarynowalem. Gdzies znalazlem latwy przepis. Plasterki zalewa i do sloika. Identyczne jak np na pizzy ale zdecydowanie lepsze bo od OPa. Niestety za duzo rozdalem i wyszlo mi tylko ok 10 srednich sloikow. Na codzien uzywam sproszkowanej habanero. Jestem uzalezniony od tego.
  • Odpowiedz