Wpis z mikrobloga

Z ciekawości, dlaczego tak uważasz?


@Naku: Pracowałem dwa sezony nad Morzem Śródziemnym robiąc najlepszą pizzę w turystycznej miejscowości analogicznej do polskiego Sopot, byłem tam jedyną osobą robiącą pizzę - a szef dosyć dokładnie co powinno być w pizzy. Był bardzo restrykcyjny i tradycyjny w swoim podejściu - i ja to przejąłem. Np. pomidory były niedopuszczalne. Zielenina - również. Wędliny nie powinny wystawać poza ciasto, a idealnie - gdy są zupełnie przykryte
Pracowałem dwa sezony nad Morzem Śródziemnym


@bialy100k: ekspert fhui.

w turystycznej miejscowości analogicznej do polskiego Sopot


Nie powiedziałbym, że to jakaś dobra rekomendacja. XD

Wędliny nie powinny wystawać poza ciasto, a idealnie - gdy są zupełnie przykryte zapieczonym serem


Ser daje się na spód, ale co ja tam wiem. ¯\_(ツ)_/¯

Anyway, czy tego chcesz, czy nie, twoja receptura (a raczej twojego szefa) wcale nie jest tą jedyną, prawdziwą, tradycyjną pizzą. Tego
@Sajner: @MG78 wrzucał kiedyś dobry przepis. Robiłem z niego kilka razy i wychodzi naprawdę w porządku (chociaż czasem mi kiepsko rosło i nie było elastyczne, ale to pewnie gdzieś moja wina bo ja to mam pecha do ciast drożdżowych).

https://roadtripbus.pl/ciasto-na-pizze-wloska/

Poniżej foto jak mi któryś raz wyszły.

Teraz właśnie też już ciasto rośnie bo op mi smaka zrobił. ( ͡ ͜ʖ ͡)
Krupier - @Sajner: @MG78 wrzucał kiedyś dobry przepis. Robiłem z niego kilka razy i w...

źródło: comment_RdHv8NPwkd1TxC1lKSQVdTBAbtuxQz8y.jpg

Pobierz