Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
Jeden z najlepszych burgerów jakie dane mi było zjeść w życiu, z wrażenia zapomniałem się wczoraj pochwalić. ( ͡ ͜ʖ ͡) Beer&Bacon z Bydła i Powidła z Kolejowej.

Chociaż to miejsce od dawna jest dla mnie top3 w mieście, to zawsze były jakieś mniej istotne zgrzyty (poza niezmiennie cudownymi frytkami ) - tym razem przeszli samych siebie. Niebo w gębie to mało powiedziane. Każdemu po-le-cam! Nawet fanom Barna (lol), Kebab Kinga (lol) albo Kanapki Drwala (hehe <3). Warto wydać na niego cztery dychy. #gastrowarszawa #warszawa #jedzzwykopem

chutney z karmelizowanym bekonem i ciemnym piwem
serek kozi z czosnkiem i natką pietruszki
sos pomidorowy i majonez
200g wołowiny Hereford
rukola

No i dają paragony, a nie jakieś ścierwa kelnerskie. Bo rozumiem, że jak dostaję zamiast paragonu rachunek kelnerski czy czort wie jaki inny wydruk ze śmiesznej drukareczki to to jest nie halo z Matim i naszymi podatkami, a "restaurator" leci w kulki jak Anka w zboże? #ekonomia #gastronomia
daox - Jeden z najlepszych burgerów jakie dane mi było zjeść w życiu, z wrażenia zapo...

źródło: comment_oKXj8XpemhS8RHpL3BPBv2ZuGOt94kvH.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Pimenista: Ja w Bydle zawsze ściągam górną bułkę, jem ją ręcznie oddzielnie (zostaje tam sos itd., plus dokładam sztućcami inne "nadmiarowe" dodatki, które i tak się walają), a resztę właściwą burgera po prostu nożem i widelcem. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Bo rozumiem, że jak dostaję zamiast paragonu rachunek kelnerski czy czort wie jaki inny wydruk ze śmiesznej drukareczki to to jest nie halo z Matim i naszymi podatkami, a "restaurator" leci w kulki jak Anka w zboże?

@daox: zgadza się, ale niech mnie kule biją, jeśli jestem w stanie sobie przypomnieć kiedy ostatnio dostałem gdzieś rachunek kelnerski xD chyba w jakiejś budzie na trasie z 10 lat temu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
a jadłeś tam może steki?

@beer_man: Nope. Ale te cztery dychy były tego warte. Ja ogólnie stekom nie ufam. Rzadko kiedy jestem z nich zadowolony.

Kiedyś mieli takie krótkie, ciemne i strasznie tłuste.

@JanekZeStudzianek: Dla mnie takie jak zawsze. Wyglądają jak robione ręcznie, ze skórką, niezbyt grube i przepyszne. I nieprzetłuszczone.

@advert: Mówię o czymś takim jak na fotce. Knajpa w centrum Warszawy. Inny identyczny dostałem w też popularnej
daox - >a jadłeś tam może steki?
@beer_man: Nope. Ale te cztery dychy były tego warte...

źródło: comment_VECoScIvghbIzwJ7Bg6JNlGUOTiFAaFk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@daox: Hej. Ten lokal jest gdzieś niedaleko Warszawy Zachodniej? Jeśli tak, to z nieba mi spadłeś z tym postem. Jadłem tam jednego z najlepszych burgerów w życiu i nie pamiętałem nazwy miejsca :)
  • Odpowiedz